Har en liten fundering. Vi håller på att bygga nytt hus på totalentreprenad. Funderar då på betalningsplanen. Vi har betalat för stomresningen och grunden. Nu är det inredningsleveransen som skall betalas. All inredning har kommit, men borde inte monteringen av det också ingå innan man ska betala den delen. Vill inte riskera att stå där om något går snett och då betalat större delen av allt utan att fått det monterat. Vad är praxis?
 
Står det i betalningsplanen att just leveransen ska betalas så är det ju så, låter lite sent att börja ifrågasätta den med hänvisning till praxis.
Men det borde finnas en senare betalningspunkt med monterad inredning eller färdigställt ytskikt där arbetet för att montera inredningen ingår.
 
När man bygger hus första gången så missar man saker. Förutsatte att det var efter montering, men står lite otydligt i avtalet. Står efter inredningsleverans betalas 15%. Man nämner inte något om montering. Läste någonstans att konsumentköplagen träder in och går över avtalet att man vid småhusbygge betalar eftersom det blivit färdigt. Alltså inte i förväg. Därför jag undrar.
Nej. Nästa betalningspunkt är vitvaror och sen är det sista 10% efter slutbesiktning.
 
Huslev. vill ju ha så mycket betalt som möjligt och så fort som möjligt. Vi vill ju betala så lite som möjligt och dra ut det så länge som möjligt. Så håll i pengarna så länge som möjligt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.