vi renoverar badrummet från 70-talet, försöker reda ut detta mörker med blandare, mått och utanpåliggande rör. vi kommer ha utanpåliggande rör, blandaren vi kollat på finns med 150 och 160cc, vilket de flesta då har. jag har förstått att standard cc på rören brukar ligga kring 40mm, vilket betyder att vi måste använda nån typ av omvandlare för att kunna använda blandare me 150/160, är jag rätt ute eller helt och cyklar? :p kan ju inte se att utanpåliggande rör kan dras som 150/160 direkt, detta skulle väl se knas ut?? tacksam för svar :cool:
 
Redigerat:
Antingen skaffar du ett väggfäste för CC150/CC160.
http://www.rinkabyror.se/artikel/blandarfaste-utanpa-15r/
Rören dras utanpåliggande i tak eller golv med CC40 eller CC60 mellan rören. Går fram till blandaren där de genom en 90graders böj delas till rätt CC för väggfästet.

Eller så kör du med en CC40 blandare med integerat väggfäste.
http://www.rinkabyror.se/artikel/fmm-duschbl-9000e-40-c-c-ansl-ned-utlopp-upp/

Bilder:
http://www.vatette.se/start/system-vatette/vaeggkopplingssystem.html


Jag hade valt första alternativet, med CC160, det är en framtidssäker lösning.
(Vid acrobatiska övningar i duschutrymmet är CC160 att föredra med. Två skruvar håller blandarfästet mot en i CC40)
 
Redigerat:
precis så jag misstänkte, att rören då "böjs ut" i slutet för att passa blandaren.. inte sett hur detta ser ut i praktiken, hoppas det inte ser helkonstigt ut, för jo, vi har hittat en blandare vi vill ha och den är inte 40 ;) så alltså behöver vi bara bestämma oss för 150 eller 160, lutar åt 160 ser ingen anledning till annat! :) tack så jätte mycket för dessa svar, och en lärdom rikare! ha de gott! :cool:
 
Tja, antingen grenar du ut dom 45grader lagom innan väggfästet, eller så delar du redan vid golvnivå som vatetts bild visar.
 
ja, underbart att det existerade såna! (y) mycket snyggare än böja ut rören. ska leta reda på sånt till våran Hafa som vi kollat på. tack så mycket Stefan N! :)
 
Hafa.... Brrr, får rysningar i kroppen. Jag hade valt ett annat märke.
 
jaså, dåliga erfarenheter eller? nån annan som oxå haft mer problem med hafa än andra märken? :p
 
Krilleman
japp, finns massor med inlägg om ämnet...
 
Ja, de verkar lida av en del kvalitetsproblem. Det är en sak att köpa något billigt Kina-märke, då vet man vad man kan förvänta sig kvalitetsmässigt. Hafa säljer lågbudgetgrejer till högkvalitetspris, tyvärr.
 
Hafa, Svedbergs osv är skapliga på att göra möbler (fast det finns synpunkter på det också), men blandare är VVS. Jag skulle absolut hålla mig till något känt märke på blandaren. Och då alltså ett VVS fabrikat, inte en möbelfabrik.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.