Testade en setup med en Jolly maxi LED driver med återfjädrande impulsknapp nyligen. Det lyser bra, men jag tycker inte den beter sig som jag tänkt/trott. Jag lyckas aldrig ställa in något annat än full styrka eller lägsta styrka. Håller jag in knappen händer ingenting, men när jag släpper den börjar den dimma upp/ned till max/min läge.

Book of instruction says:
"Tryckknapps reglering
Genom att trycka på knappen i mindre än 1 sekund tänds eller släcks dioderna.
Genom att trycka på knappen i mer än 1 sekund kommer dioderna att dimras upp eller ner enligt följande:


Om ljusintensiteten inte är maximal - när knappen trycks in ökar intensiteten tills maxnivån nås eller knappen släpps.


Ett nytt tryck på knappen vänder dimmer funktionen och intensiteten minskar tills lägsta värdet nås eller knappen släpps."

Jag kopplade förvisso bara in en test LED om 3W när drivarens dip-switchar står i 25W läge med 350 mA konstant ström, men nog borde den väl klara av detta ändå?

Är det något känt fel, eller? Tips mottages tacksamt.
 
Det går att tända och släcka riktigt genom att trycka ett kort tryck? Den borde dimra upp alt. ner om du håller in knappen ett tag. Annars är något fel. Antingen felkopplat eller så är drivdonet trasigt.

//Patrik
 
Patrik_Hed skrev:
Det går att tända och släcka riktigt genom att trycka ett kort tryck? Den borde dimra upp alt. ner om du håller in knappen ett tag. Annars är något fel. Antingen felkopplat eller så är drivdonet trasigt.

//Patrik
Ibland går det att tända/släcka!!??!! Jo jag misstänker starkt att något är fel, därav min post på detta forum ;) Skämt åsido, går det att koppla fel? + och - på sekundärsidan sitter garanterat rätt, annars hade väl inte LED:en lyst, likaså får den kräm på primärsidan L och N. Bara puschknappen som kvarstår, och för den finns det 3 snabbanslutningar. Jag har anslutit på den som är angiven i bruksanvisningen (nederst på bilden). Det kanske är en och samma plint för tre separata puschknappar, liknande trappkopplingsstyrning?

Så är den alltså paj? Jag som köpt den ny och fin på den där nätbutiken ni vet, där man har så bra garantier......Tradera :surprised:
 
Har du inte satt fjädern på fel sida i strömbrytaren?
Dvs strömbrytaren bryter istället för att sluta när du trycker in strömbrytaren.

Sent from my Galaxy Nexus using Byggahus
 
  • Gilla
Bo.Siltberg och 1 till
  • Laddar…
Det var lite det som Olaben är inne på som jag tänkte på med felkopplat. Av egen erfarenhet vet jag att det kan bete sig lite märkligt om fjädern sitter på fel sida. Är det en kronbrytare? ELJO? Har du satt den upp och ner?
//Patrik
 
  • Gilla
norrbottenstorpet
  • Laddar…
Hmm, fjäderns placering måste jag kolla.
 
Damn you're good! Att ni tog den på min knapphändiga förklaring. Visst var det fjädern, och nu funkar det bara bra efter ett snabbtest. Muchas gracias!
 
Nu vill den "älskade" lilla jollyburken inte reagera alls på min tryckknappssignal. :thumbdown:

Det var dags för lite mer permanent inkoppling. Tryckknappen sluter numera brytaren med impulsfjäder bakom. Men jollyn reagerar varken till eller från, den lyser konstant utan möjlighet till varken dimning eller avstängt läge. Det står i instruktionen att man kan kortsluta 1-10v-kretsen. När jag gör så slocknar LEDarna under den tid jag byglar men återgår till samma låsta läge som innan, oavsett hur länge jag byglar.

Några idéer?
 
För lång ledning till tryckknappen?
 
Bo.Siltberg skrev:
För lång ledning till tryckknappen?
Tack för svar!

Det är ca 5-7 m från centralen till tryckknappen och 1,5-2 m ytterligare till Jollyn. Är det en fråga om spänningsfall alltså? Jag kan ju mäta spänningen vid tryckknappen.
 
Nä glöm det. Jollyn styrs med en fas? Jag tänkte på dimmers som har en separat styrkrets. Dessa brukar ha en maxlängd maxlängd på 10-20 m.
 
Jo, Jollyn styrs med en fas, med 230V fjäderbelastad brytare. Eller snarare jag önskar att den skulle styras så, nu styrs den ju inte alls. Se instruktionsbok i #1.

"Maximal längd på kabeln, från tryckknapp till sista konverter, får vara max. 15m.
Vid applikationer där kabeln är längre än 15m måste denna hållas skilt från övriga 230V kablar."

Vad menar de med sista konverter? Är det när man synkar flera jollys?
 
Försök lägg upp ett schema på hur du har kopplat.
 
Ok, ett schema på kopplingarna. Det borde inte vara kopplat fel, tycker jag, det är fem anslutningar. Hur svårt kan det vara :surprised:

Koppla Jolly.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Jag har en serie med 6 st 3x1w LED spotar. De lyser uppenbarligen samtliga, så seriekopplingen mellan lamporna måste väl vara rätt.

När jag snabbkollade med testmejsel (kan mäta med riktig multimeter ikväll) indikerade denna spänning på pushingången! Kanske denna är internt kortsluten på något sätt? Det finns tre anslutningsplintar för det jag uppfattar vara push-signalen och jag har testat att koppla pushen på samtliga utan resultat. Den nedersta är, om jag minns rätt, märkt push L, vilket jag uppfattar som om det är en send i en brytar-loop, men det framgår inte riktigt av schemat från manualen.

Fortfarande konfunderad.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.