thojak skrev:
Jag är mkt intresserad av den du beställt. Den har samma mått som den jag testat(har redan gjort 220mm hålen i taket), är ljusstarkare(15W istället för 10W) och betydligt billigare. Ett par frågor om du står ut....
1. Hur stor är drivern? Den behöver få plats mellan plasten och glesen i taket.
2. Dimningen, hur gör man det rent praktiskt?
1. ska förstås vara mellan gips(där lampan sitter) och plast. Dvs. glespanelens tjocklek = 28mm.
 
Beställde idag 20 LED paneler med dimbara strömaggregat ifrån Kina. Chattade med en kines, redde ut lite frågor och hjälpte mig att få rätt pris när jag betalade.
Får se hur de ser ut och hur de funkar när de kommer om nån vecka eller två.
Mindre än halva priset mot att köpa dem här i Sverige i alla fall.
 
Ursäkta lite sent svar.

Jag har inte drivaren nära mig för att mäta, men vad jag kan minnas är den tunnare än 28 mm. Men ska du dimma kommer du ju inte att använda den medföljande drivaren ändå.

Nu har du redan beställt och ganska många dessutom. Jag har själv haft lite problem med ljustemperatur med några olika leverantörer och rekommenderar därför att man köper något enstaka provexemplar först, så att man får utvärdera byggkvalitet, funktion, ljusstyrka och ljustemperatur. Vi får hoppas att du blir nöjd ändå.
 
Ja,jag är medveten om att det är lite av en chansning men jag fick ett mycket bra pris och transporten är en stor del av kostnaden.
Vi får se....Jag hör av mig hur det går.
 
Jo de blev bra, rent av jättebra. Rätt färgtemperatur, 11-1200lumen/st. till ett pris som var mindre än en tredjedel jämfört med att köpa dem här. CE märkta.
Tillkommer dock dimmer men det gör det ju om man köper dem här med.

Har satt upp dem och de funkar kanon!
 
  • Gilla
trojlee och 1 till
  • Laddar…
Finns det någon bild på resultatet?
 
Här kommer några bilder. Dels när de är avdimmade och någon när de lyser för fullt. En klarar att lysa upp ett vanligt rum utan problem men som i mitt fall där det är kombinerat kök/vardagsrum med ryggåstak så behövs det ett antal som ni ser.

Det är inte färdig än och med lite lånade möbler så det är lite kalt och ekar gör det...:)

IMG_3918x.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_3920x.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_3921x.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_3923x.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_3925x.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
mariatherese
  • Laddar…
Det blev jättesnyggt! Tror jag snor den designen till vårt ryggåstak. De runda lamporna känns lite som båtfönster - det ser mysigt ut.
 
Vad driver du dom med?:)blev ju sjukt snyggt..och byggdjupet på dom var ju nada...
/
M
 
Det ingick transformator/driver i paketet jag köpte, en till varje LED som också ligger i undertaket. De är inte så stora och blir inte varma så det gå att ha dem där.

Sedan valde jag Eltakos tryckdimmer om det är dimmers du menar. Man styr dessa med återfjädrande tryckknappar för vanliga strömbrytare. Jag har dessa till nästan alla LED eftersom de är rätt ljusstarka.

Här finns det ju i och för sig en mängd dimmers att välja på. Tyvärr fungerar en del av dem som är avsedda för LED inte så bra(låter mkt eller det blir hack i regleringen) så det kan vara värt att lägga en del pengar på det här åxå...
 
Glömde en sak. Jo köp inga dimmers från Kina om ni har tänkt att de ska passa i våra dosor. De fungerar och man får med en fjärrkontroll(lite kul) men de är fyrkantiga och man får bruka mycket våld om de ska passa för oss. :banghead:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.