Rev idag ned gamla vävtapeter för ett snart förestående renoveringsprojekt. Ser då en träregel som inte ser riktigt frisk ut (se bild). Det här gäller ett enplanshus med inredd källare. Byggt 1981. Träregeln sitter i en innervägg på övre plan. Står på betongbjälklag. Position: Mitt i huset. Gipsskivan ser oskadad ut. En del av den gamla tapeten har hela tiden legat i kontakt med nämnda regel, men det finns ingen missfärgning på tapeten ifråga.

Med anledning av placeringen av denna regel får jag inte riktigt ihop detta med en fukt-/mögelskada. Missfärgningen av regeln börjar c:a 1 dm ovan golvnivå och fortsätter sedan c:a 30 cm upp. Sedan friskt trä, och så mörkt missfärgat ytterligare 30 cm upp. Allt annat ser okej ut. Ryckte loss dörrfodret på andra sidan och därifrån ser samma regel frisk ut hela vägen. Vad kan detta bero på, och är det något att bry sig om?

bild2.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Den kan ha varit blöt någon gång i tiden och blivit missfärgad. Är den inte fuktig eller "luddig" så är det inget bekymmer utan en gammal missfärgning bara...
Skulle det vara mögel så borde det ha spridit sig till allt som ligger nära.

//Anders
 
  • Gilla
EndZone
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.