Hej alla,

Det sägs att man efter bergvärmeinstallation skall ordna så att det inte regnar in i skorstenspiporna. Någon som vet ett bra och billigt sätt att fixa detta, som blir snyggare än böjd plåt och skruvar?
 
Du behöver en skorstenshuv. ;)
 
Jag har samma "problem" som JanW - skillnaden är bara att vi installerar fjärrvärme nu i september. Våren 2003 läste jag en artikel i "Ny Teknik" som tog upp problematiken med ventilation o dyl i samband med övergången till bergvärme/fjärrvärme i hus - oftast med källare - med varmt pannrum och självdrag. Där nämndes bl.a. detta med skorstensskydd (mera utförligt än den citerade rapporten i artikeln på dinbyggare.com). Tänkte att denna artikel måste jag spara, men icke. I vårt område har vi fått reklam för ett fällbart skortensskydd för ca 3.500 kr - och de finns de som "gått på" det. Själv tror jag inte att det behövs något så avancerat, något i stil med förslaget från harrys borde vara tillräckligt.
 
Tack för tipsen, forumvänner - jag skall försöka med Harrys tips om horisontell plåt med distanser. Jag har sett den lösningen på ett torp, ägaren sa att det funkar bra som regnskydd men att han skulle byta ut den mot en ryttare för att få bättre drag i kakelugnen. Eftersom jag inte eldar så nöjer jag mig med denna lösning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.