Hej!

Vi skall byta ut vår centralenhet för larmet mot en Siemens SPC Intrunet (IP-versionen) och funderar då också att samtidigt sätta in några Z-Wave-enheter och skulle alltså via Fibaro Home Center 2, på något sätt kunna trigga en upptändning av belysning inomhus.

Vi har alltså så att SPC-enheten kan få "larm" om att någon är inne och kliver på tomten, och då vore det ju inte så dumt om Siemens-lådan, via någon av sina utgångar, på något sätt kunde trigga belysningen i huset så att man kunde emulera att någon "vaknar" och börjar gå runt i huset och slå på lamporna... Men hur gör man, ni som redan har Z-wave-prylar!!!
 
Hejsan!
Har du hittat någon lösning på detta problem? Jag är ute efter en liknande lösning.
 
Japp! Det fungerar dessutom! Jag har ett expensionskort med 8 utgångar som jag kopplat ihop med Fibaros Universal Sensor (Finns exempelvis här: http://webshop.gronahus.se/product.html/universal-sensor?category_id=14 ). Sedan är SPC:n programmerad så att när man exempelvis larmar på i "bortaläge" och lämnar huset, då skickas en signal till Fibaro Universal Sensor som i sin tur ingår som enhet i ett "scenario" som jag programmerat i Fibaro Home Center och då "simulerar" att någon är hemma genom att tända och släcka, etc.
 
  • Gilla
Dauzz
  • Laddar…
Jag puffar lite på den här tråden då jag har liknande tankar, att koppla ihop Fibaro med SPC. Funderar på om det kan vara idé att skaffa GSM-sändare till SPC och använda för SMS- överföring av "mjuka" larm till egen mobil? Man undantar alltså den sektionen på SPC från larmcentralen men triggar SMS till lämplig mottagare.

Tänker jag helt utanför ramarna nu, eller låter det rimligt?
 
Jag har ett gsm-modem installerat till Siemens och vet att man kan få sms på olika typer av larm. Dock har jag inte satt mig in i detta i detalj (och har till och med kopplat bort de flesta sms-larmen då det blev lite många sms;-), men jag vet att RilleRock är en fena på SPC, så vad gäller den delen föreslår jag att Du frågar honom. Jag använder ihopkopplingen SPC och Fibaro så att olika typer av larm från SPC:n triggar Fibaros Universal sensor via ett Siemens expensionskort (SPC E452) och kan på så sätt trigga olika typer av scenarier i HomeCenter 2.

Om man skall ha en massa sms-larm så är det ju också viktigt att man funderar över kostnaderna, då sms från telematikabonnemang kopplat till sim-kortet i sms-sändaren åtmistone från Telia är ganska dyra. Men det finns säkert olika abonnemangsformer man kan tänka sig.

Jag kanske också skulle fundera över om det inte går att skicka mail på något i stället sätt via HomeCenter?
 
Det låter helt rimligt att hålla igen på SMS, inte bara av ekonomiska skäl. Alla känner väl till den där om fåraherden som ropar att vargen kommer.

Jag undrar lite om expansionskortet som BORNER skriver att han kopplar sig mot. Är det för att alla befintliga ingångar är upptagna, eller måste man ha det kortet? Vilken typ av kabel användar man för att ansluta mellan Fibaropucken och larmcentralen? Behövs fler (aktivera och återställa) kablar/in/utgångar/puckar?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.