jo, att stryka primer tar typ 10 minuter och sedan sitter man väl knappast och tittar på medans primern torkar? ;) Edit: tankevurpa, tänkte på fixen när de gällde torktiden... så bortse från detta
 
Redigerat:
Tack för alla svar. Vi ska prata med entreprenören och höra vad som gäller eftersom det kanske mest är upp till deras välvilja och prismodell för anpassningar.

Det ska iofs tilläggas att vi bygger på ett område som har specialritade hus för just det området (av markägaren, tillika han som har godkänd detaljritning och preliminärt ok på byggloven). Dom husen kan man även göra väldigt mycket anpassningar med själv om man vill, men då blir såklart bygglov mer än en ren formalia. Markägaren har sedan upphandlat entreprenad av en större entreprenadfirma som har egna hus dom normalt säljer och bygger. Det gör att entreprenörens 'standard' på de hus dom själva säljer stämmer därför rätt dåligt med husen i vårt område rent stilmässigt (kvaliteten är absolut ok dock). Effektivt innebär detta att vi kan välja i princip vad vi vill och att 'standard' inte är så standard för dom här husen ändå. Det är ju' också normalt att alla hus har klinker på rätt många utrymmen, så dom som bygger är ju' vana vid det ändå.

Kök och matrum + vardagsrum (öppen planlösning) är det som vi troligen skulle gå på klinkers till isf. Det kan vara skönt med parkett i sovrummen som man går barfota på mer. Ska höra med frugan hur hon känner om hårdheten på klinker som Kjell var inne på tidigare. Vi har som sagt bott med mycket klinker förr, så vi kanske vant oss att tänka på tofflor med viss sula?

God fortsättning och tack igen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.