Aero
Har fjärrvärme som regleras av en Danfoss ECL110. Tyvärr klarar denna ej av att reglera på ett vettigt sätt. Regleringen liknas mer on/off reglering där systemtemperaturen åker jojo med plus/minus 10 grader kring börtemperaturen.
Denna styrenhet verkar ganska vanlig och det borde vara fler som reagerat på svårighet att lugna ner motorventilen på primärsidan.
Regleringen är ok då man tar ut mycket effekt, >5kW men vid behov under detta vandrar ventilen mellan helt stängd och stor öppning utan att hitta normalläge där tillförd effekt motsvarar behovet i kåken. Och tyvärr är ju effektbehovet allt som oftast under 5kW. P band och I tid kan lugna ner ngt men då blir regleringen extremt långsam. Bytt till mindre ventil på primärsidan utan nämnvärd förbättring. Era erfarenheter? Tips?

Nybygge med 2 plan, golvvärme plan 1, radiatorer plan 2 (temp begränsad slinga med egen pump)
 
Har själv inte en sådan central men lite förslag på saker att kontrollera:
Är gångtiden för ventilen rätt inställd (sekunder från öppen till stängd)
Använder du någon form av rumsreglering, kan få styrningen ur balans ibland.
 
Kontrollera att framledningsgivaren sitter monterad på rätt sätt. Om du har uteslutit en för stor ventil på primären så är det just regulatorns inställningar (pid) som du ska använda till att få bort pendling. En långsam reglering på värmesystem brukar sällan vara ett problem.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.