Hej!

Har köpt ett 20-tals hus där vi planerar att lägga om taket. Idag ligger det originalpannor. Hade ni valt att behålla de gamla pannorna eller hade ni lagt helt nya tegelpannor? Kan tegelpannor hålla så pass länge?
 
De kan väl hålla hur länge som helst. Det är en oerhört svår fråga att svara på utan att se bilder.
 
Välbrända tegelpannor håller hur länge som helst, dåliga pannor vittrar sönder på 40 år. Är de fortfarande i bra skick efter 90 år så håller de 90 till, minst.
 
  • Gilla
Kurtivan
  • Laddar…
vi valde att när vi bytte och isolerade vårat hus från 1909 att behålla takpannorna (köpte ett gäng extra från blocket då några gick sönder och vi ändrade lite på taket). gillar det äldre stuket på pannorna med lite alger och allt.

skulle det visa sig inom några år att de inte håller längre så får jag byta då, allt under är nytt så inte jättejobb att byta senare.
 
Behåll dina tegelpannor dom som är hela nu håller länge till och är snyggare.

Om du med nya tegelpannor menar betongpannor så har nog dom en mer begränsad livslängd än ditt gamla lertegel.
 
Jag behöll de gamla, men ångrar det lite. Tog på tok för mycket dyrbar semestertid till att pussla ihop den, eftersom alla är olika, och skeva åt alla möjliga håll. Nästa gång blir det nya med mindre tolerans från fabriken.
 
P
vi behöll våra vid takomläggningen förra året.Dock hade vi pannor som var enkla att hitta flera av. Det finns ett antal ställen du kan hitta kompletteringspannor för det kommer du behöva. Vi har dock ett par grannar som har en riktigt udda panna. kontollera innan ni börjar.

När vi i år byggde ett nytt garage så var först tanken att använda beg-pannor men vi lyckades inte att hitta tillräckligt många. Dom är billiga och gör ju att huset ser gammalt på en gång.
Men det fick bli nya tegelpannor. Moniers enkupiga och falsade Nova panna. Enklare panna att lägga får man leta efter... Klart så enkelt jämfört med de ofalsade orginal pannorna. Enkelt att få tätt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.