Hej har en ny ring klocka som heter dingdong big ben och har läst att man ska kunna ha 2 st ljud signaler på den så är det någon som vet hur man ändrar detta?
 
  • image.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Njae, den har ju den klassiska ding-dongsignalen, med en magnetdriven kläppa som slår på två olika stämda stålstavar, därav två olika toner. Så för att ändra ljudet något får du väl fila ner stavarna.....;)
 
Och flytta på FKn som ligger mot "stålstaven" ;)
 
Okej så det är själva ding dong signalen som menas med 2 signaler då hehe. Trodde det kunde ställas in bara för att byta men då får det va som det är men vet det finns klockor med coola signaler:)
 
Toddep skrev:
Okej så det är själva ding dong signalen som menas med 2 signaler då hehe.
Nej, vissa modeller har faktiskt två signaler. Man kan ansluta två tryckknappar så att det låter "ding-dong" när man ringer vid entrédörren och bara "dong" när man trycker på den andra knappen vid altandörr, groventré eller liknande.
Det är dock oklart om den möjligheten finns på din ringklocka.
 
Sedan kan man undra hur den klockan är monterad, det står UP men bilden verkar tagen uppifrån, måste varit ända uppe vid taket och tagit bild. Med en bild av de 4 anslutningsskruvarna kunde ge en hint om det är möjligt med dubbla ljud.

Protte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.