Hej, vi är två studenter som går byggteknik & design på KTH (180HP). Nu till våren ska vi skriva vårt examensarbete och eftersom vi har valt inriktningen arkitektur så ska det handla lite om det. Vi har fastnat lite för BIM och det är någonting där vi vill skriva om men vi vet inte riktigt vad vi ska specificera oss på. Enligt vår examinator så räcker det inte att skriva om BIM i stort utan vi måste specialisera oss på någon del av BIM-projekteringen.

Omfattningen på examensarbetet är 15HP och vi båda är givetvis intresserade av att hamna någonstans där det finns möjlighet till jobb efteråt. Att få ersättning för examensarbetet är en bonus men absolut inte ett krav. Det är heller inte ett måste att skriva om BIM så om du har något förslag på examensarbete som inte har någonting med BIM att göra så vill vi gärna höra mer, viktigt är dock att det är någonting som behandlar projekteringsfasen.

Vi tänkte fråga om det är någon av er som har något förslag till vad vi kan skriva om och kanske vilka företag som är intresserade av denna typ av exjobb.

Tack på förhand.
 
Jag tror inte så många vet vag d BIM handlar om, men nyfiken som man är googlade jag fram att det är Building information modeling, eller på svenska informationshantering och arbetsprocesser innom bygg.
 
jan_martinsson skrev:
Jag tror inte så många vet vag d BIM handlar om, men nyfiken som man är googlade jag fram att det är Building information modeling, eller på svenska informationshantering och arbetsprocesser innom bygg.
Det var precis så vi tänkte också men tydligen (enligt vår examinator) så vet de flesta redan vilka vinster man kan göra genom att köra med BIM-projektering. Vi tänker ju här främst på företag som har lite större projekt som t.ex. Skanska, NCC, PEAB osv. De mindre företagen har nog inte (ännu) så stor nytta av att använda sig av BIM tyvärr.

Men som sagt, om det är någon som har en idé eller bara något tips så är det mer än välkommet!
 
Jo men det hjälper knappast att de stora företagen vet vad BIM innebär när detta forum är för privatpersoner som endast i undantagsfall vet vad det är. Vad storbolagen vill ha hjälp med vet nog de själva bäst så mitt tips är att leta upp några ställen där ni skulle vilja jobba och kolla med dem vad de har för projekt/ideer som de själva aldrig hinner ta tag i (tror det är mycket bättre att fråga efter än ett exjobb) och se om det kan passa som ett exjobb. det är i alla fall så vi brukar göra när vi har exjobbare i min grupp på jobbet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.