Hej!

Vi håller på att renovera vårt badrum och har installerat en tvättmaskin. Räcker det att utlopps-slangens högsta punkt är i överkant på tvättmaskinen eller måste även vattenlåset sitta över tvättmaskinen? Vi hade nämligen tänkt ha en hylla över tvättmaskinen men nu går inte det. Vår rörmokare hävdar att vattenlåset måste sitta över tvättmaskinen och det ser inte alls bra ut. Ska lägga upp en bild under dagen.

Tacksam för in-put.
 
Vattenlås över tvättmaskinen??? Menar du verkligen avloppet, eller menar du avstängningen för tappvattnet som matar maskinen?

Vårt vattenlås sitter i brunnen. Avloppsslangen går i en böj upp i kant med tvättmaskinens ovansida och ansluter sedan på avloppet från grovköksvasken/tvättstället.

Mvh
Thomas
 
Vattenlåset behöver inte alls sitta över tvättmaskinen. Utloppsslangen bör dock vara monterad så att böjen på den sitter ungefär 1-2dm under överkant på tvättmaskin.
Och om ni vill går det att montera ett vattenlås på ett rör bakom tvättmaskinen där ni också hänger slagen, dvs ni får en dold anslutning utan synligt avloppsanslutning.
 
Tusen tack! Nu sa jag det till rörmokaren som sa att standarden måste ha ändrats, så "han får väl fixa de då" sa han. Toppen. Man är så hjälplös i dom här situationerna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.