Är det bara jag som upplevt att attityden här på forumet har blivit hård?
Tidigare välkomnades nya medlemmar, man försökte också att reda ut problematiken istället för att direkt motargumentera eller göra sig lustig på TS bekostnad.
Så som stämningen är just nu är det inte jättekul att göra inlägg för min del.
Jag har också noterat att en hel del medlemar som tillfört forumet med bra inlägg slutat att kommentera. Hur kan vi få tillbaks "stämningen" som jag tycker varit hjälpsam och inte mästrande.
 
Redigerat:
  • Gilla
analog och 5 till
  • Laddar…
Det är min erfarenhet att allt eftersom forum växer i storlek så kommer problemen. Tålamodet hos "rävarna" tryter när samma frågor kommer upp gång på gång igen och mängden trådar ökar. Sedan tycker jag att har polariseringen "vi" mot "dem" blivit allt mer kännbar här och den bidrar till en sämre stämning.
 
När jag tänker efter lite så tror jag att jag inte alls håller med er. Ser inte riktigt denna tråkiga stämning. Tvärtom skulle jag säga att antalet troll som bara vill tjafsa är historiskt lågt......
 
  • Gilla
Himmapularen
  • Laddar…
Jag är nog inne på MathiasS linje, men jag känner ändå igen fenomenet som beskrivs. Minns gamla tiders DVDForum, som efter ett tag självdog av olika anledningar. Har även tröttnat en hel del på Fotosidan eftersom jag tycker det blivit mer ältande och tjafs. Har även sett liknande tendenser på andra forum som växt sig för stora.
 
janwide
Jag håller med om att det finns en tendens åt det tråkiga hållet. Men det är fortfarande ett trevligt forum och jämfört med en del andra fora hålls här en MYCKET bra och trevlig nivå på språket.
 
Måste säga att jag inte upplever någon större förändring, har lurkat runt på forumet några år (registrerade mig inte fören jag köpte hus...) Upplever byggahus.se som ett av de trevligaste forumen av de jag använder. Visst är det en del tjafs här och där men för det mesta uteblir personagrepp och riktiga tråkigheter.
 
Jag tycker det är bland de trevligaste forumen jag varit på. Dessutom modereras det väldigt bra. (y)

Det som saknas är större bredd på kunskaperna bara.
 
Tycker forumet är en exceptionellt bra kunskapskälla och socialt medium. Trots sin inriktning på hus så är det ändå väldigt brett. Tråkiga inlägg förekommer men stävjas bra tycker jag. Det faktiskt så att jag skulle vara beredd att betala en liten slant, typ en hundring eller två per år för att slippa reklamen i mobilen...

Men det är bra att frågan väcks - vi alla behöver vara alerta på trådsabotörer.
 
Jag håller med om att det blir tuffare klimat ju större ett forum blir. De erfarna användarna på forumet tycker att de mindre erfarna forumanvändarna ska använda sökfunktion/google osv.
En del användare verkar bli hackade på direkt, tänker bl.a. på den där tråden med tjejen och lastbilarna som är aktuell nu...

Problemet när forumet blir större är för en nybörjare att även mängden felaktig information ökar. Det är väl inte så roligt att söka efter information och sedan sortera informationen (kanske 30 sidor) i den tråden till något vettigt. Särskilt när man kanske inte är van med forum och tror blint på allt som är skrivet.

Förslag: Radera hela skiten och börja om ifrån början! :)
 
A
Det går upp och ner. Ibland dyker det upp nya medlemmar som har dåligt hyfs som kör ett tag till de antingen blir avstängda eller slutar självmant och då blir det lugnare ett tag och sen dyker det upp ett nytt gäng. Men mestadels är det bra och trevligt. Om jag blir påhoppad (sker inte så ofta enligt min åsikt [eller så är jag för dum för att fatta att jag blivit påhoppad] ) brukar jag försöka bli överdrivet trevlig istället för att gå till motattack och det tycker jag funkar för mig iaf. Men jag har faktiskt använt "Rapportera"-funktionen mer senaste året när jag tycker någon gått överstyr.
 
Jämför man med de mode och familjeforum som min sambo hänger på så är det en väldigt skillnad, de är överfulla av personangrepp i nästan varje tråd.

Kan dock till viss del hålla med om att det tenderar bli lite hårdare här också, Speciellt el-trådar men även överlag...

Hänger annars mest på swedroid = betydligt värre (yngre medlemmar?) och nordicaudi = bättre (mer specialiserat forum?)

Edit; Gillar forumet skarpt!
 
Hårdare? Tuffare? Nja.

Men med så mycket samlat kunnande blir den tekniska nivån på kommentarerna väldigt hög.
Det är väl bra att diverse villfarelser inte får utvecklas in absurdum, utan klaras ut.
Vänligt men bestämt, vilka somliga kanske uppfattar som mästrande.

pbengtsson kanske tänker på den här sanslösa tråden
http://www.byggahus.se/forum/tillbyggnad/205606-hur-lange-ska-det-paga.html
som absolut inte är representativ som jag ser det.

Men det vore matnyttigare för diskussionen om vi fick några exempel på den hårda attityden!

Vi är så olika och har olika standard för var vi anser att gränsen mellan vänlighet och kritik går.
Men någon hånfullhet minns jag inte direkt.


PS
Jag hälsade en nykomling välkommen häromdagen, på mitt sätt
http://www.byggahus.se/forum/ovriga-diskussioner/205517-pepparkakshus-2012-a.html#post1646730
men anser nog att jag tillhör de "grinigare" här ändå.
Vi är som vi är, på gott och ont...
 
Det har ju inte ens varit någon tråd iår om Dubbat vs Friktionsdäck:p
I dom trådarna brukar det slå gnistor:wow:
 
Jugend skrev:
Jag tycker det är bland de trevligaste forumen jag varit på. Dessutom modereras det väldigt bra. (y)

Det som saknas är större bredd på kunskaperna bara.
Exakt vad är det för kunskaper du saknar här?
 
Nimajneb skrev:
Det har ju inte ens varit någon tråd iår om Dubbat vs Friktionsdäck:p
I dom trådarna brukar det slå gnistor:wow:
Just det. Passa er. Men dubbdäcksmaffian insåg väl att hälften av bilisterna inte dog förra året, så det är väl slut på argument till denna säsong.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.