Hejsan
Är det någon som har lite tips till en som har noll koll på detta område. Vi ska helrenovera köket och funderar på att ha LED lampor i taket (downlights) Vi kommer inte att ha några överskåp så all belysning kommer sitta i taket. Mitt i rummet kommer det bli en köksö (ca120*180cm). En tanke är att lamporna direkt ovan denna ö ska kunna tändas/styras separat så att man kan "släcka ner" resten av köket o slippa se disken när man tex använder ön till buffé.
Vi kommer in i köket från två olika håll o skulle behöva en strömbrytare vid vardera dörren. Kan man ha två omgångar lampor som kan dimmras separat från varandra och dessutom styras från olika ändar av rummet?
Några tips på bra ledlampor (styrka / antal / fabrikat) till detta uppskattas också. (Har ingen ork eller kunskap att beställa utomlands men vill naturligtvis inte heller betala mer än nödvändigt).
Tack på förhand
 
Hej igen.

Om du har noll koll så är tipset att be någon elektriker att på plats förslå hur/varför/var/hur många armaturer att tända och släcka/dimmra från två håll fixar han med lätthet. Kan vara samma sak här som med apparater (vägguttag) att man får vad man betalar för.
Lycka till.:)
 
Maxel Vega skulle jag föreslå. Kika på maxel.se och i samråd med din elektriker. Har Maxel pluto deep i mitt kök utan överskåp, funkar kanon!

Sent from my GT-I9100 using Byggahus
 
Eller Hide-a-lite Comfort LED ,

Inte världens bästa bild men dom ersätter lätt halogen spottarna..
 
  • ImageUploadedByByggahus.se1354996673.917181.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.