Plus att den är väldigt dyr.
 
Har hänt förut också.

Vill "minnas" att IKEA's lågennergilampa var best "eller nära best" i test!!!!
 
ullberg
ruskigt fint färgåtergivningsvärde på den där från classe, som jag fattar det är det uppmätt värde och inte angivet, bra jobbat i så fall, så man nästan vill åka och köpa en för test omedelbart...

/U
 
Man bemödar sig att mäta hur många bråkdelar av en sekund lampan tar att tända men har bara med en som är dimbar. Märklig prioritering tycker jag.
 
Mycket intressant. Noterar att Clas O lampan spöar den mer än dubbelt så dyra lampan från Megaman på så gott som alla punkter.

Högt Ra gör den extra intressant. Måste provas!!
 
Jag har ett par ikea lampor som var med i testet, och de kan vi inte ha inne. De är helt illgröna så de får lysa utomhus istället.
 
Den där "testen" känns inte helt seriös.
 
se38005 skrev:
Den där "testen" känns inte helt seriös.
Varför inte, kan man inte lita på att SP gör ett bra test?
 
Tycker det ser ut som en seriös test. Däremot väntar jag fortfarande på en ersättare för 60W glödlampa. Vad ska man ha motsvarande 40W till?
 
f91jsw skrev:
Tycker det ser ut som en seriös test. Däremot väntar jag fortfarande på en ersättare för 60W glödlampa. Vad ska man ha motsvarande 40W till?
Philips har ersättare till 60w.

Sent from my GT-I9100 using Byggahus
 
MB77 skrev:
Varför inte, kan man inte lita på att SP gör ett bra test?
Hmm, få se nu, man har mätt hur mycket ljus man får från en glödlampa (412 lumen). När det gäller LED lamporna, så anges inte om man har mätt ljuset, men eftersom samtliga LED lampor har ett ljusflöde som är angivet i jämna tiotal lumen, så är det med stor sannorlikhet tillverkarens uppgifter som anges. Sen anger man "ljuseffektivitet" i enheten lumen/watt, med en decimals noggrannhet, samtidigt som man anger att vissa LED lampor (IKEA) tappar 14 % av ljuset inom 10 minuter. Vad är det man har räknat ut med en decimals noggrannhet ? Har man använt nominellt värde (läst på paketet) eller det värde som mäts upp omedelbart efter att lampan slagits på, eller det värde ( alltså upp till 14 % mindre) som mäts upp efter tio minuter ? Vad är ljusflödet efter en timme ? tio timmar ?

Det vore intressant att läsa vilka värden man kan mäta upp efter 1000 drifttimmar. Glödlampan har säkerligen tappat i ljusflöde, vad har hänt med LED lampan ? Vidare, hur många exemplar av varje lampa har man testat ? En, två eller 10 ? Hur var spridningen mellan de olika exemplaren ?

När en "test" är reducerad till att läsa på förpackningen, då tycker inte jag den känns särskild seriös.
 
Vänd dig till SP och be dem svara på dessa frågor, skulle vara väldigt intressant och höra deras svar.
 
Finns ju svar på en del av frågorna om man läser en bit längre ner.
 
Jag år lite av en ljusnörd och har testat väldigt många LED lampor. Osrams lampor har oftast ett sämre ljusutbyte men har istället en jämn kvalitet på ljuset, vilket är viktigt när man sätter upp 50 lampor i en hotell korridor, då måste alla lampor lysa lika.

På många billigare ljuskällor kan färgen på ljuset skifta mellan olika lampor. Ska man ha en eller ett par stycken hemma så gör det inget.

I hemmiljö har jag bra erfarenhet av lampor från både ikea och lidl(!).

I proffsmiljö använder jag bara osram eller sylvania. (Ibland även GE och philips)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.