Hej!

Man får såklart tycka vad man vill om Biltema. Men det finns ju ibland produkter som är helt okej i deras sortiment.

Hur är det med deras VVS produkter & då tänker jag specifikt på klämringskopplingar & kopparrör.

Jag har tänkt att jag skall byta tvättställsblandaren då den befintliga strular, till en Oras som förvisso tidigare varit monterad på ett annat handfat, men som är nästan oanvänd & som jag har liggande sedan en renovering.
Det inkommande vattenrören i komoden är PEX som går över i 90gr vinkel till 12mm förkromat kopparrör & sedan över till 10mm på blandarens rör. Jag behöver nya kopplingar samt förlänga/byta ut rören, då den nya blandaren har lite för korta rör.

Men vågar man använda Biltemas produkter? (jag har en sådant varuhus mycket nära så det vore smidigt, det finns även ett Jula om det är bättre)

http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Ror-och-rordelar/Klamringskopplingar/Skarvnippel-86612/

http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Ror-och-rordelar/Klamringskopplingar/Stodhylsa-10-st-87420/

http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Ror-och-rordelar/Klamringskopplingar/Klamringar-10-st-86647/

http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Ror-och-rordelar/Kopparror/Kopparror-halvharda-86986/

http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Ror-och-rordelar/Kopparror/Kopparror-glodgade-86980/



Eller är det bättre att beställa från t.ex. ...
http://www.billigtvvs.se/
http://www.rinkabyror.se/
... eller något annat ställe?
 
Väljer Rinkaby rör framför Biltema i 100 av 100 fall, vet inte vad Biltema har för kvalitét på VVS prylar med det KÄNNS bättre att handla på Rinkaby. Vad det gäller Jula så är det ju samma sak.

Rinkaby är ju dessutom billigare på flera av de som du länkar till.
 
Mikael_L
Har du nära till Bauhaus också så rekommenderar jag det.
Där är VVS-prylarna i alla fall av något fabrikat som är angivet på sakerna. T.ex. är många av deras klämringskopplingar av märke conex, dvs ett som även proffs använder.

Biltema har kanske OK prylar, men det är ju lite svårt att veta vad man får då allt är märkt endast Biltema. Det ligger ju nära till hands att misstänka att Biltema köper en grej och skickar till en fabrik i kina med frågan: "Kan ni göra en likadan?"
Och då vet man ju inte mycket om materialval eller toleranser vid tillverkningen.

Jag har inget generellt emot Biltema, men många saker som exempelvis oljefilter och klämringskopplingar och ankarskruv till bärande konstruktioner i huset har man ju svårt att själv avgöra kvaliteten på och att sen inte veta vem som egentligen har tillverkat eller hur det tillverkats gör att osäkerheten blir lite för stor mig iaf.


Det mesta VVS i huset jag byggt är från rinkabyror.se eller sigro.se.
En hel del avloppsgrejer kommer dock från Bauhaus och vår närmaste lokale bygghandlare.
Sen har det smygit sig in några kopplingar från både Biltema, bauhaus och Jula när det behövt kompletteras med någon enstaka bortglömd grej.
 
Redigerat:
Biltema har ett rätt dåligt rykte hos några. Själv har jag bara haft positiva erfarenheter. Men, jag brukar känna på prylarna före jag handlar (svårt hos Rinkaby Rör). Känns det bra så handlar jag. Vi har dock Hornbach hyfsat nära och där kan man känna på allt före man handlar.
 
Köp riktiga märken, Vatette, VSH, Conex etc... Det är mitt råd.
 
O
JAg jämförde lite priser och då var faktiskt Rinkaby billigare än biltema...
 
Odjuret skrev:
JAg jämförde lite priser och då var faktiskt Rinkaby billigare än biltema...
Men det står inte vilket märke det är på dom väl?
 
Jag följer nog ert råd & handlar på någon av interbetbutikerna som har kvalitets produkter. Vatette från Gustavsberg låter förtroendeingivande.
 
  • Gilla
spekerök
  • Laddar…
Det låter klokt :)
 
Jag är ganska säker på att rinkaby säljer vsh.
 
VSH är stdsortiment och Conex, Vatette är "kampanj" grejer som köps in ibland
 
Kan bara hålla med alla. Grejerna jag köpt från Rinkaby håller bra kvalitet, medan någon klämringskoppling jag kompletterat med från Jula (märke Gelia tror jag?) känns avsevärt sämre. Hornbachs grejor är däremot bättre, känns nästan som Rinkabys.
 
Jag har använt Biltema och Hornbach. Hade inga problem med någon av dom och inga har gått sönder eller släppt. Se bara upp med att använda instickshylsa i mjuka rör och dra alla skärringar i skruvstycke först innan montering. Så du ser att det blir bra!
 
Hornbach har kända märken till mkt. bra priser, där kan man även beställa vad som helst ur Dahls sortiment (vet dock inte om priset blir vettigt på beställningsvaror).

Biltema har jag använt till en enda koppling för 7 år sedan, den håller. Men jag var oerhört tveksam när jag monterade den. Den var väldigt klen i godset, vägde som om den var gjord av plast (det var den inte). Konan hade dåliga toleranser så att det var nästan omöjligt att få in röret, Nu är det några år sedan, så de har nästan säkert andra produkter idag (bättre/sämre?).
 
Köpt allt vvs till huset via Rinkaby rör och Sigro, samt panikkompletterat från i princip varenda ställe i telefonkatalogen känns det som.... prisjägare som jag är har jag konstaterat att Rinkaby Rör och Sigro har lönat sig...OCH det är märkesprodukter. Muppar som slänger ur sig "Man får vad man betalar för" vet bara inte vilka butiker de ska gå till...
Med det sagt, Biltema, Jula etc har produkter som både är godkända och garanterat håller lika bra som de övriga. Vid något tillfälle konstaterade jag också att någon grej på Biltema med 100% sannolikhet kom från välkänd svensk fabrik... de flesta märkesvarorna säljs ju som OEM-produkter och märks om.
Det som kan vara med NoName-produkterna är väl mest att de kanske inte är lika smidiga att jobba med, något omodernare teknik och kanske inte har lika mycket toleranser för hur mycket våld de tål vid montering...

Köp det billigaste...och det billigaste kan ofta vara märkesvaror, om man hittar rätt butik, som sagt!
 
  • Gilla
Adam F och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.