Vi har ett gammalt stall som vi använder som förråd. Tanken är dock att göra något mer av det, fixa golvet, isolera m.m.

Stallet är 12 x 5 m och är idag uppdelat i fyra rum, med tre innerväggar som ser ut som på bilderna. Vår önskan är att få bort dessa väggar, för att få ett enda stort rum inne i stallet. Tanken är väl sedan att bygga ett vindsbjälklag och isolera det.

Vad har ni för idéer på hur man skulle kunna lösa det på bästa sätt?

IMG_3374.JPG
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_3375.JPG
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Svårt att förstå mha bilderna. Men det ser ut som att det är en bärande vägg som måste hanteras. Har du fler bilder?
 
Jo, nog är de bärande allt. De längsgående takbalkarna bärs egentligen upp av balken mitt i varje vägg. Så antingen växla av på de tre ställena eller kanske flytta ut kraften till de båda långsidoytterväggarna med takstolar mellan de befintliga. Eller kanske något annat är smidigare?

IMG_3372.JPG
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Här på orten har de gjort om en tidigare ladugård till matsal/konferensrum. Tog ut all väggbeklädnad (typ bräder mm) men behöll allt resvirke, stolpar, snedvirke o s v... Vad jag kommer ihåg så har det även lagts in fler stockar i taket för att lägga innertaket mot Riktigt mysigt att smyga runt, men likväl så ser man från ena änden till den andra. Öppen planlösning! Efter ena väggen står en mastodontspis som det eldas i. Öppen spis, så det är väl mest för trevnaden. På ett annat ställe användes kluven långtidstorkad granslan som innertak, vilande på liknande lösstockar. Plockar Du bort innerväggarna, med snedsträvor, så lär ju hela bygget vika sig åt sidan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.