• Hyvlat golvet i barnens rum.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vad hade ni tänkt för golvbehandling? Fernissa igen?
 
Hej ... du använder ett hyvelstål .. tag bort själva stålet från en handhyvel.. se till att det är riktigt slipat . fatta stålet med båda händerna och håll det lodrätt, skrapa sedan bort fernissan från golvet och brädorna.. på ytor som är ojämna får du använda en kniv enda sättet jag vet och som är effektivt men väldigt jobbigt..
När du slipar ett golv med slipmaskin och sandpapper så fastnar fernissan på papperet och friktionsvärmen gör att det går åt en massa slip papper.. inte så kul precis..
som sagt , det är jobbigt men effektivt men det blir säkert fint när du är färdig.

Eti
 
Hej Dengroth
Det blir bara såpa på golvet. Det har vi i resten av huset och det känns helt överlägset. Dessutom luktar det ju så gott när man har skurat.
 
Hej Etiol,
jo det var ungefär så det gick till. Längs alla kanter blev det skrapa och en massa jobb.

MVH

Casper
 
En metabo lackfräs hade gjort jobbet annars.
 
jag slipade bort fernissan på två golv här hemma, gick jättebra med ett 36 papper på maskinen, körde först med 50 papper men de gick åt som smör, medan 36 pappret såg nästan oanvänt ut efter lacken var borta.
 
Har du något golv kvar då?
 
  • Gilla
kluris och 1 till
  • Laddar…
dengroth skrev:
Har du något golv kvar då?
ja, man behöver ju inte köra bort mer än lacken, sen är golven 28mm och kommer nog aldrig slipas igen... sån hiskelig skillnad är det inte på 36 och 50 heller.
 
Som kvistarna säger.
Riktigt grovt papper på golvslipen. Grovt som en grusgång. Det är inte så mycket golv som försvinner som man kan tro. Men ser tydligt när man börjar komma igenom lacken och då byter man kvickt till finare papper.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.