Bygger nytt hus och jag har själv beställt ett enstavs ekparkett golv från Barlinek. Fick golvet häromdagen och då upptäckte vi att golvet hade fasade kanter vilket vi inte hade tänkt oss. Nu måste vi bestämma om vi ska skicka tillbaka golvet eller inte och skulle därför behöva lite smakråd.

Den fasade kanten tycker jag gör att golvet kan få ett lite konstgjort utseende, dvs att man med fasningen vill att planken ska likna mer ett massivt golv vilket det INTE är.

Har även hört att fasningen gör att parkettens kanter inte blir lika känsliga för små skador och eventuella glipor syns inte lika väl. Ligger det något i detta?

Förstår att detta är en smaksak men skulle ändå vilja höra vad ni där ute tycker, inte minst ur ett estetiskt perspektiv. Vi har ju liksom inte sett golvet i sin helhet så det är lite svårt att föreställa sig hur det skulle se ut.





Nu skulle vi vilja ha lite smakråd. Har hört att det
 
T
Hade behållt golvet, är som sagt lite mer "liv" i golvet när det är fasat. Barlineks golv är väldigt slitstarka och är överlägset bäst i detta test: http://www.testfakta.se/hem_hushall/article82471.ece så du har gjort ett bra val och dessutom billigt(y)
 
Tack för svaren. Nästan övertygad men inte helt ännu:) Mer tyckande tack.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.