vi ska bygga nytt hus och göra det mesta själv... byggfelsförsäkringen täcker mycket lite... (som alla andra redan har lagt märke till...) ringde husleverantören idag för att få veta lite om vilka försäkringar som gällde vid stomresningen... svar: "de e de vanliga konsumentköretlagen som gäller... de två snickar som hjälper till med stomresningen är bara behjälpliga...vad betyder det? fick inte något riktigt svar... Antar och hoppas att bolagets ansvarsförsäkring gäller för materialet de levererar och stomresningen, men för hur länge? vad ska man ha för försäkringar om man gör det mesta själv?? räcker det men en villaförsäkring? :-/

T&S
 
Om jag förstår Dig rätt, så är det en husleverantör som säljer byggsatsen med stomresning, resten gör du själv och kompletterar med det material som inte ingår i ett stomrest hus. Man brukar tala om att huset skall vara tätt, men det är inte alltid som takpanneläggningen ingår i stomrest. Så du måste ha koll på läget.
Husleverantören tecknar en byggfelsförsäkring för det material och arbete som ingår i dennes åtaganden, byggfelsförsäkring saknas m a o för den del av bygget du står för.
Om du anlitar annan/egen hantverkare så är det konsumenttjänstlagen som gäller för dennes arbeten/material. Om du själv köper in material till husbygget så är det konsumentköplagen som gäller för dig. De båda sista lagarna är tvingande, medan den förstnämnda är ett skojeri= mycket små möjligheter att få ut ersättning för fel i entrepenaden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.