Hej!
De tidigare ägarna fick kopplat på ett element på det gamla systemet och där har varit dålig värme sedan dess. De har bara gjort en avstickare på de gamla rören och jag tycker att det verkar som om vattnet inte "räcker till" riktigt. Eller är det en felkoppling? Måste man inte ha något för att vattnet ska går runt i avstickaren?
Tacksam för svar.
:(
 
Avlufta elementet. Ta bort termostaten och kolla att piggen kan röra sig fritt och kolla att ni har ordentligt med tryck i systemet.
 
Är redan gjort. Men när man skulle lufta så verkar det som om elementet är "torrt" i stort sett. Kom inte ut något vatten. Men där måste ju ändå vara lite eftersom det blir lite ljummet.
 
Stäng av cirkulationspumpen och lufta radiatorn. Kommer det varken luft eller vatten, så kolla om du har tillräckligt högt tryck i systemet.
 
Har gjort detta och inget kommer ut och där är bra tryck i systemet. Men kan det bero på att de satt en avstickare på de gamla rören till det här "nya" elementet?
 
Hur högt tryck har du i systemet ? Om du provar att lufta ett av de andra elementen, kommer det luft/vatten då ?
Sitter det nya elementet i samma höjd som de andra elementen ?
Hur är avstickaren gjord ? Har du möjlighet att lägga upp en bild där avstickaren är ansluten till de gamla rören ?
Har du möjlighet att ändra varvtal på cirkulationspumpen ? På nyare modeller är det 3 olika hastigheter.
 
1,5 ligger trycket på. De andra elementen sitter på samma höjd och ur dessa kommer det vatten. Avstickaren är gjord som ett "t-kors" bara.
 
Prova med att ta bort tempvredet och lufta, det verkar som om det nya elementet är helt avstängt.
 
Som du kan läsa ovan så har jag luftat utan att det kommer något, varken luft eller vatten. Blir dock lite, lite ljummet emellanåt, så lite vatten måste där vara i. Har haft av temostaten och piggen funkar som den ska.
 
lufta samtliga element i följd, det kan finnas luftfickor på vägen till det nya elementet, följ rören från början så gott du kan, det kan finnas avluftningsnipplar på vägen, exempelvis om rören går högt sedan ner igen (över valv osv)
 
Är gjort!
 
Om det varken kommer luft eller vatten när du luftar, så kan det bero på tre saker. 1 - För lågt tryck i systemet ( har du ju kollat). 2 - Något blockerar flödet (finns det några avstängningsventiler vid avsticken?) 3 - Det är skit i luftnippeln som hindrar dig att lufta ordentligt.
Du säger att det blir lite ljummet, hur varmt är det i rummet?
 
camilla68 skrev:
Som du kan läsa ovan så har jag luftat utan att det kommer något, varken luft eller vatten. Blir dock lite, lite ljummet emellanåt, så lite vatten måste där vara i. Har haft av temostaten och piggen funkar som den ska.
Det jag menar är att du ska lufta medans tempvredet är borta så att det kan komma fram vatten.

Precis som någon skrev verkar det som om det är avstängt både framledningen och returledningen till just det elementet.

När man luftar element så räcker det normalt (till 99%) att bara returen är öppen, men om det sitter backventil i den och tempvredet stoppar allt tillflöde på framledningen så är det bara trycket i själva elementet som kan trycka ut luft/vatten vid luftningen.

Edit:
När det bara kommer ut luft så är det ibland svårt att höra luften, då kan man prova att hålla ovansidan av handen eller kinden framför öppningen.
Slut Edit.

Du kan även prova att lossa på förskruvningen på framledningen precis vid ventilen å kolla om det kommer vatten, ha flera trasor till hands, det finns liten risk att du inte får tätt på förskruvningen om det hamnar smuts mellan ytorna.

Var på elementet blir det lite ljummet?
Låter det någonting när du tar/tagit bort tempvredet?
Blir elementet lite mer ljummet om tempvredet är borta ett tag?
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.