hej.
vi ska anlita en snickare, med rätt försäkringar, bra referenser och bra ekonomi som tolatentrepenör på vår renovering som innefattar nytt kök, nytt badrum, plus en större renovering/invändig isolering av ett rum, två källarrum som ska rivas ur och göras iordning, plus ett antal dörrar och fönster som ska bytas ut.
vi tänker att hantverkarformuläret 09 (med bilagor på vad underentrepenörer ska göra) ska vara kontraktsformen.
vi kör på löpande räkning på alla inblandade och har fått uppskattat budgetpris av alla.
vi kommer att dela upp bygget på två sidor om årsskiftet och vill att totalentrepenören gör en tidsplanering på alla delar som ska utföras i två omgångar. dels för att vi ska kunna planera rotavdragen och att vi vill lägga till ett vite om inte jobbet utförs i tid. speciellt eftersom vi kör på löpande räkning. det är ju ett väldigt svårt jobb att uppskatta eftersom vi har många olika moment att göra och att vi också har ett äldre hus.
nu tycker vi att entrepenören verkar lite tveksam till att göra en tidplan, och frågan är, vad kan vi kräva? han tar ju ändå ut en avgift på 10% på alla kostnader för att hålla i det.
självklart är det han som har totalansvaret, men vi känner också att vi kan kräva en tidplan och ett tillägg om vite vid försening i kontraktet. eller är det helt galet på den har typen av jobb?


//kontrollfreak
 
Jag anser också att för en "projektledarkostnad" om 10% att han bör kunna snickra ihop en tidsplan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.