Hej Forumet.
Vi har planerat ett nybygge under 2013 i västra götaland. Vi har gått igenom kataloghusen och tyckte att ekeforshus gör fina hus.

Men vi har tillgång till arkitet i släkten så han har hjälpt oss att rita ett hus precis som vi vill ha det. Nästa steg för oss är att gå ut till byggföretag och be om offert.

Bygget är i Västra Götaland

Nu till mina frågor:

Vilka byggare/hustillverkare kan ni rekommendera? Vilka ger mest bang for the buck?

Har ni varit i liknande situation som vi? vad ska vi tänka på i offertfasen?

Hur bygger man garage/carport/förråd på billigast sätt?

Tack för ett härligt forum!
 
Vi har ritat eget och ska bygga med Ekeforshus, hittils har det inte varit några problem iaf.
(Vi bygger integrerat garage)
 
aha. intressant dhanjel.
Vilka husföretag tillfrågade ni?
 
Vi bygger med delad entreprenad. Vill ni spara pengar genom att ha den entreprenadformen skall ni inte välja Ekeforshus - de villa ha lika stor vinst trots att vi tog över risken. De var absolut dyrast av alla vi frågade.

Vi frågade Fiskarhedenvillan, Götenehus, Myresjöhus, Ekeforshus och ett lokalt bolag. Ekefors var dyrast på det hus vi frågade om. Myresjö och Fiskarheden låg i samma härad och då fick vi ett "färdigare hus" med Myresjöhus så de blev de som fick leverera. Återstå att se om vi ångrar oss.
 
De tillhör också den där underliga kategorin husföretag som vill veta vilken budget vi har innan de lämnar offert. Minns inte om det var de som också tog kreditupplysning. Inte riktigt påkallat eftersom vi var långt från kontraktskrivande. Har genom en bekant erfarenhet av att deras hus har väldigt olika prislapp beroende på i vilket område (läs hur dyr tomt) de byggs i.
 
gogubbe, de flesta :) I slutändan var det Ekeforshus, Smålandshus och Vårgårdahs kvar.

Vi fick bäst pris från Ekeforshus. (Vi fick aldrig någon fråga om budget)
 
Har ni fastställt er planlösning dhanjel? Följde din tråd men vet inte om slutresultatet presenterades?
 
I princip, men det är inte helt klart än. Hoppas det och bygglov är klart snart.
 
oj mariatherese. jag har fått precis motsatt uppfattning om ekeforshus. det var kontoret i Kungälv jag har kontakt med Och hitintills har de varit grymt bra att ha och göra med.

dhanjiel; vilken entreprenadform har ni valt?
 
Det var kontoret i Göteborg. Maken har en kund där både far och dotter ville bygga samma typ av hus från Ekefors på två olika platser. Fadern hade en dyr tomt i GBG regionen och fick ett pris på 1.7 mille över dotterns pris på landet. Nog för att det kan skilja men det där var nog inte berättigat. (nej, det låg inte sprängning eller schaktning med i det priset) Pinsamt för Ekeforshus iallafall.

Jag har en känsla av att de kan lägga sig bättre prismässigt på totalentreprenad. Men priset för hussatsen var verkligen hutlöst. Vi har fått garage, högre takhöjd och en massa andra dyra tillval för mindre peng. De var inte otrevliga utan helt okej att ha och göra med - de var bara dyra och en underlig säljteknik. Tror sånt kan variera en del mellan olika säljare, ibland är det väl inte ens säkert att säljaren är anställd av husföretaget?
 
gogubbe: generalentreprenad (bor i Växjö så det är huvudkontoret som gäller för oss, som även har kontor här)
 
Är det någon som byggt med Arvidhus? är de något att ha?

ang. garage
har någon testat Carporten.se?
antingen dubbelgarage eller dubbel-carport? Är nyfiken på kvalitet och storlek av förråd. Samt om man kan få liggande panel istället
 
Är det ingen som byggt med Arvidhus?

Ingen som byggt en carport/garage från carporten.se?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.