Jag undrar om det går att montera 3W LED spottar i ett befintligt tak utan att sänka taket ? Det finns en eldosa där man kan hänga upp en vanlig lampa, där kan man dölja en specialt utformad trafo. Utan att sänka taket är man dock tvungen att pilla in lågspänningskablarna genom hålen och låta dem ligga där oskyddad.

Jag har ingen erfarenhet men det känns som att 3W kan inte producera så värst mycket värme. Tänkte köpa en och prova hur varm den blir.
 
Vad är det ovanför taket? Isolering?
 
Jag har gjort precis det du vill göra. Det går, beroende på takkonstruktion, men med vissa begränsningar. Själv har jag satt det i ett mellanbjälklag. Det svåra är att fiska kabel mellan hålen. Rent elektriskt så finns inga krav på SELV slinga, du kan lägga RKUB eller FK löst i bjälklaget. Är det isolering så försök skära/pilla bort det runt själva spoten, om inte annat så för livslängden på lampan!
 
OK, tack Vectrex. Vet inte om det finns isolering, kunde inte komma åt det så enkelt. Det blir mycket enklare iaf om FK eller RKUB duger. Var köpte du lamporna och trafo ?
 
Spottarna köpte jag från Kina via eBay och trafos köpte jag jolly pro från www.elbutik.se.

Att tänka på är att takkonstruktionen helt avgör svårighetsgraden av detta projekt. I mitt fall så var innertaket av vitmålade spånskivor som var skruvade direkt i mellanbjälklaget, alltså ingen glespanel. Det gick alltså bara att sätta spottarna på linje paralellt med reglarna eftersom det inte gick att fiska igenom själva bjälken. I mitt fall så hade jag sån tur att det ändå var så jag ville göra då det är en relativt smal hall (på rätt håll).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.