jag bor i villa med gårdshus vill nu dra koaxialkabel från ett tvilingabonemang och flytta första jacket till telefonen från det ena till det andra huset dock har jag behov av att hänga upp trådarna en bit, vilken kabel använder jag och vad behöver jag tänka på vad gäller skarvning mm.
 
Behöver lite mer info ..Vad menar du att häng upp trådarna en bit. Menar du mellan husen ? Är koaxial till tv:n och kör du med en vanlig trådtelefon? Hur lång är det mellan husen? Låter som man vill gräva ner kabel pga åsknedslag kanske ;)
 
adhabe3 skrev:
Behöver lite mer info ..Vad menar du att häng upp trådarna en bit. Menar du mellan husen ? Är koaxial till tv:n och kör du med en vanlig trådtelefon? Hur lång är det mellan husen? Låter som man vill gräva ner kabel pga åsknedslag kanske ;)
Ja det är mellan husen trådarna ska hängas och ja det är vanlig trådtelefon och den ska inte grävas ner eftersom det inte är den slutliga lösningen eftersom optisk fiber ska dras in men det har dragit ut på tiden.
 
En variant är att spänna upp en stålvire. Sen stripar du ett vp rör eller två mot vajern. Dra sen kablarna i vp rören :)
Som påpekat så ökar du risken för åskträff något lite så det skadar inte att vara ordentlig och koppla ur kabeländarna vid åska
 
Eller stålwire med dessa kablar fästa med buntband:
Antennkabel: http://www.clasohlson.com/se/Antennkabel/Pr490158010
Telekabel: http://www.clasohlson.com/se/Signalkabel-EKKX/Pr490199005
Du behöver en fyrledare till telekabeln om du vill flytta första jacket till andra huset.
Tänk på att använda svarta buntband eller andra som tål UV-ljus.
Telekabeln skarvar du med fiskögon och antennkabeln med tex en sådan här:
http://www.clasohlson.com/se/Skarvdon/Pr220683000
(Nej, jag är inte sponsrad av CO :))
 
Att tänka på framförallt med coaxen är att du får en sämre signal för varje skarvning. Det kan bli ett problem är du har dålig signal från början.
 
Beroende på avståndet kanske stålwire och flexslang är bättre än ståwire och vp-rör.

Fördelen med de lösningarna istället för att hänga kablarna direkt är att man slipper ta ner wiren eller klättra på stege om nåt sla ändras, det är lätt att dra i och ur kablar med rör.

Men om det å andra sidan skall vara andra kablar mellan byggnaderna sen är det väl i såna fall bättre att gräva ner en slang och dra kablarna i och byta sen när den permanenta lösningen är klar?
 
tack för era svar nu vet jag och det blir en skarv på koaxialen i så fall tror jag inte det spelar nån större roll eller?.
 
Så länge skarven är rätt utförd skall det inte hända allt för mycket dåligt med signalen.
Vad är det för telefonanslutning som kräver en koax?
 
Nej, det är TS tv-abonnemang som kräver koaxialkabel.
 
skarva antenn kabel med f-kontakter och täta med vulka tejp och sen el tejp då brukar det hålla skarva alldrig kabel med skarv från class i sjön:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.