Vi funderar på attbygga med Vårgårda eller Götenehus men är osäkra på vad slukostnaden kommer bli, vad är standard och hur mycket tillval kostar. Är det någon som har erfarenheter, prislistor osv? Är det någon som har tittat på hustyperna Saltö (Götenehus) eller Villa Lunden (Vårgårdahus)?

Tacksam för all hjälp!
 
Jag skulle lyssna bland vänner,kollegor,släktingar m,m och söka med ljus och lykta efter en seriös snickare och bygga lösvirkes hus.
 
Pris blir ju bl.a beroende på entreprenadform. Vårgårdahus brukar generellt ligga lägre i pris än Götenehus. Kvalitet, huskonstruktion, standard och tillval, vad som ingår...det får man sätta sig ner och jämföra. Be gärna hustillverkaren om referenser från andra som byggt med dem i området .Kolla vilka byggare/snockare de använder, referenser. Be om att få titta på redan byggda modeller som intresserar er. Fina husmodeller båda två!
 
Be om leveransdeklaration från respektive tillverkare, som du kan jämföra. Vad som är standard och tillval bör du kunna läsa dig till på webbsidor eller i material som säljaren kan förse dig med. Förmodligen saknas prisuppgifter på tillval, men det bör du få svar på från säljaren. Bara att börja jämföra, på papper eller i ett Excelark...
 
Kikade på husen..de är sinsemellan väldigt olika. Saltö har öppen planlösning vard.rim med kök, Lunden har mer separat vardagsrum. Saltö har stort föräldrasovrum, Lunden mindre o.s.v. Sedan är ju totalytan mindre på Villa Lunden. Personligen skulle jag välja planlösningen som Villa Lunden har, förlänga huset så att du får ett större föräldrasovrum på nedre plan och något större totalyta på huset. Vill du ha ett mer modernt uttryck på huset, likt Saltö, så skippa spröjsen. Jag tycker planlösningen med köket och rundgången i Villa Lunden är praktisk och fin. Allrummet på övre plan har också mer ljus tror jag. Men villa Saltö har bra lösning vid entré och tvättstuga.
 
Lunde - 2574000
Saltö - 3226000

Shit pommes som man brukar säga... Det var lite olika pris på de två! Har inte kollar på vad som ligger som tillval osv men vårdårda har tydligen inte FT eller FTX, men det kan ju inte vara den enda skillnaden med tanke på priserna. Någon som vet om det är någon annan större skillnad?
 
Skillnad, ja, men Saltö är ju nästan 30 kvm större och har en ngt mer avancerad konstruktion i och med sina pulpettak. Utgår ifrån att det är totalentreprenadspris för båda som gäller. Kolla innerväggsisolering, OSB ingår det eller tillägg o.s.v.
 
Varför just dessa två tillverkare och just dessa hustyper? Dessutom tämligen olika sinsemellan? Det är nog bättre att jämföra mer på samma villkor istället för äpplen och päron. Båda nämnda tillverkare har dock tillgängliga kataloger, på respektive webbplats, över vad som ingår som standard så det är bara att jämföra vad du får för pengarna. Men som sagt; svårt att jämföra två helt olika hustyper i markant olika storlek...

Tänk på att många tillverkare kan bygga ett hus helt efter dina önskemål. Varför inte börja med att fundera över vilken typ av hus du vill ha, vilken storlek och hur planlösningen ska se ut. När detta har klarnat kan du be om offerter från flera olika hustillverkare och sedan börja göra en mer rättvis jämförelse och spela ut dessa mot varandra och väga in vad som är viktigt för dig.
 
Du kan följa vårt bygge av ett egenritat Götenehus på Hammarö, via länken nedan. Stomresning sker inom kort. I bloggen kan du följa hela upphandlingsprocessen och alla beslut som har krävts fram till dags dato. Förhoppningsvis får du en bättre bild av Götenehus.

www.familjenbjorck.blogspot.se/

Mvh

Andreas
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.