Vi funderar på att bränna lite ROT-pengar på att renovera en gammal kakelugn. Finns det någon som har tips på kakelugnsmakare i Stockholm, eller någon som åker hit och jobbar ibland? Jag har förstått att det kan skilja enormt mycket på priser i Stockholm och ute i landet så det kanske kan vara värt resekostnader/traktamente osv.
 
Har du erfarenhet av dem?
 
Det är min svärfar som har den firman och en av hans ugnar står hemma i vardagsrummet :)
 
Har väl hört bra om dem.
Priser kan vara höga.
 
BiFuel skrev:
Det är min svärfar som har den firman och en av hans ugnar står hemma i vardagsrummet :)
Hehe, han är säkert bra men jag är ute efter oberoende referenser ;)
Tack ValterP!

Gärna fler tips. Stockholms Kakelugnsmakeri (http://www.sk-ab.com/index.htm) och Wiklunds Kakelugnsmakeri (http://www.kakelugn.nu/) t.ex. Någon som har goda/dåliga erfarenheter?
Linds Kakelugnsmakeri har goda omdömen på Rejta.se.
 
Oscar Söderman i Skepptuna har renoverat min morbrors ugn. Duktig kille , tror han bränner eget gods om så behövs .
Vet dock inte vad han tar betalt.
 
Krister på Svenska Eldstäder (håller till på Yxlan) gav ett kompetent och kunnigt intryck när jag pratade med honom om renovering av en av våra kakelugnar. Jag fick prisuppgiften 5000kr per varv för omsättning (vår ugn med 7 varv skulle kosta 35.000 alltså).

I princip hela summan omfattas av ROT eftersom det är nästan bara jobb förutom ett par säckar bruk. Trots det kändes det rätt dyrt och vi prioriterade andra grejer i huset, och så började jag tänka att det där kunde vara kul att prova göra själv nån gång...

Eftersom vi inte anlitat honom än så kan jag inte säga nåt om resultatet.
 
Vi har också en kakelugn som vi behöver hjälp med och vi hade Jori Kanerva här som tittade (och pratade rätt länge). http://www.kanerva.se/ Han ville ha runt 45 000 - 50 000 för att sätta om hela kakelugnen och skortstenen. Ett annat tips som jag fått av en säker källa är en Rolf Lundholm somtydligen är en hejare på kakelugnar. Telefon 08-540 216 90 eller 0736-162505, men honom har vi aldrig kontaktat. Nu la vi vår kakelugnsrenovering på is så något färdigt arbete från någon av dessa har jag inte sett.

http://www.kanerva.se/
 
Nu har jag fått första offerten. Den är på knappt 40 000:- före ROT. Dryga 20 000:- efter ROT. Rotavdraget måste vara helt fantastiskt för en kakelugnsmakare :)
Kom gärna mer fler rekommendationer ni som har egna erfarenheter! Tack för input!
 
Jag kan varmt rekommendera Reidar Mattsson i Enhörna. Han har satt om vår kakelugn. Kostade knappt 30kkr efter ROT-avdrag.

Han gjorde inte bara ett bra, snyggt jobb, utan tog sig även tid att svara på allehanda frågor, han lärde mig klockrena knep för att alltid lyckas tända en bra brasa och till på köpet tog han sig alltid tid att underhålla min 2-åring mellan varven. Det var ju fast pris så han hade ju inget att tjäna själv på att dra ut på arbetet.

Ska höja en skorstensstock och eventuellt sätta in kakelugn på landet och då finns det inte på kartan att jag skulle vända mig någon annanstans.

... enda nackdelen är att han har med sig en liten radio som han lyssnar på dansbandsmusik på när han jobbar :)
 
M
Läckert att ha en ugn från slutet av 1700-talet ! :)
101.jpg
 
M
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.