Hej, jag har fått ett gäng offerter från div olika lev. Det lutar iallafall åt bergvärme-installation och då främst pump från NIBE 1245 (6kw) eller Thermia Diplomat Optimum (6kw). Helt nyckelfärdigt hamnar dessa mest intressanta offerter på i stort sett samma pris, helt nyckelfärdigt mao.

Vad kan ni rekommendera i detta läge? Trodde Thermia skulle vara mycket dyrare, men de blev 1500:- billigare mot NIBE och det är ju inge pengar. 150m borrdjup inkl foderrör osv.

Tacksam för svar!
 
Redigerat:
Det är nog bra modeller båda två. Thermia har automatisk reglering av hastigheten på cp Nibe har innegivare effektvakt usb loggning. styrningarna på de båda pumparna funkar ungefär lika båda reglerar med gradminuter och båda har samma typ av slingberedare. Välj den installatör du har mest förtroende för viktigast i Thermia fallet för dom svarar inte på frågor från privatpersoner utan låter åf stå för support och får man en dålig åf så.
 
Blev en Thermia G3 med 150m borrdjup!
 
G3 borde vara ok val eftersom den kör med annat kylmedia än de flesta andra får den högre hetgas vilket man får nytta av med hetgasladdningen av vv men gratis vv som Thermia påstår ger den inte. Du har väl inte golvvärme ?
 
Yes, jag har golvvärme överallt.
 
Då ger inte vp så mycket mera vv eftersom din framledning kommer att vara låg kommer hetgasen som är tänkt att ladda vv vara låg i alla fall inte på en med R407 men nu har ju Thermia en mindre kompressor med R410 i G3 vilket ger högre hetgas så lite nytta får vi hoppas att det gör för antar att G3 kostar en slant extra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.