Tycker definitivt flaskan/tuben ska stå kvar. Man blir som köpare glad och mer positivt inställt till annat man kanske skulle gnällt på annars. När vi flyttade in i vårt hus innan jul sa säljaren att det fanns en "slatt" olja kvar. "Ok då räcker det kanske över julafton" tänkte vi. Vid närmare koll visade sig "slatten" vara ca 1 kubik...
 
När jag köpte ett hus med vedpanna så lämnade säljaren kvar ved för åtminstone två års eldning.
 
Jag hade tyckt det var sjukt sniket om flaskan hade varit borta vid tillträde.....
 
Göran.W
rallypacker skrev:
Jag hade tyckt det var sjukt sniket om flaskan hade varit borta vid tillträde.....
Det hade jag med tyckt men att TS frågar är inte konstigt för man vill ju inte gärna ge bort något utan att man tjänar på det.

Taktiskt är det bäst att lämna den så man inte skapar onödig irritation hos säljaren.
Även om huset är sålt så kan dom komma och klaga på både det ena och andra och då är det dumt att bjuda på något själv som gnager i bakhuvet när dom hittar något annat fel som dom kanske inte klagat på om det inte varit för att dom den där lördagen skulle laga mat och det inte fanns gasol så dom fick gå ut istället och ta en korv med bröd.

Hur det ligger till rent juridiskt har jag inte en anning om men jag tror nästan att man kan ta med den iom det är ett löstagbart bränsle förråd.
 
Var också vänlig, att lämna glödlamporna kvar, och kanske också den påkostade gardinuppsättningen till burspråket, för det passar inte i nästa hus. Och så behöver nye ägaren inte tänka på detta i första skedet, att fixa gardiner, som kanske är tidsödande att få sytt upp. Själv är jag glad, när jag kan lämna kvar så mycket som möjligt, blir fort trött på grejor, kärringen kan också stanna, om hon vill. Har man fått in en drös nya pengar, öppnar sig nya vidder.......
 
Snålt är väl bara förnamnet om man ens funderar över att ta med sig gasoltuben. Jag hade snabbt sett till att hitta mängder med andra fel på huset som jag hade gnällt över. Även om jag nu visste att jag inte skulle få något för det, bara för att irritera säljaren. Det känns som rent sunt förnuft att låta gasolflaskan vara kvar, ibland undrar man vart människan är på väg:). Köper man ett hus för någon miljon eller två som säljaren får och den snålar in på en flaska för en tusenlapp så känns det riktigt snålt.

Sedan vara juridiken säger är en annan sak, det är inget jag lägger någon vikt av.
 
Kul diskussion detta. Tacksam för den! Naturligtvis blir gasolflaskan kvar. Men frugan tjatar på att varför ska vi ge bort saker gratis?
Jag som i allmänhet är ganska snål och frugan slösaktig har blivit helt motsatt i detta fallet :)
 
Göran.W
Jag undrar hur din fru reagerat om hon köpt ett hus med gas spis och tuben var borta.
Antagligen hade hon ringt säljarna och varit skogs tokig.
Man förväntar sig knappast den är borta.
 
Ni ger inte bort saker gratis. ni lämnar kvar sånt som hör till huset.
Vad är nästa steg? ta med tvättmaskinen? elementen?
 
Vi köpte en gång en villa, säljarna ville ha betalt för persiennerna efter att kontrakt och köpebrev var påskrivna. När vi flyttade in i huset upptäckte vi att brandstegen var borta och att hyllorna i klädkammaren var bortskruvade. Som mäklaren sa "kan man inte äta sig mätt så kanske man kan slicka sig mätt"
 
ÄR inte juridiken ganska tydlig? Flaskan är fast installerad och krävs för normal användning. Låter som ett fastighetstilbehör. Gasen är "bränslelager" som skall avräknas?

(Jag hade nog lämnat, men inte tänkt sålångt som att fylla den (vilket är en bra idé))
 
AnneFi
Amatörbyggaren skrev:
Vi köpte en gång en villa, säljarna ville ha betalt för persiennerna efter att kontrakt och köpebrev var påskrivna. När vi flyttade in i huset upptäckte vi att brandstegen var borta och att hyllorna i klädkammaren var bortskruvade. Som mäklaren sa "kan man inte äta sig mätt så kanske man kan slicka sig mätt"
Det är som vår stege till huset... poff borta.
när vi ska upp till taket eller sotaren så springer vi till sambons föräldrar och lånar en, får aldrig tummarna ur att köpa en ny. Får nog skriva upp det någonstans.
 
AnneFi skrev:
Får nog skriva upp det någonstans.
Ja nu har du ju gjort det i alla fall. :D
 
Göran.W
Jag fick 3 stegar när jag köpte huset.
Kan jag ha fått AnneFi´s stege tro.
 
T
Säger en del om samhällets utveckling när man behöver ställa en sådan fråga.
Med din fråga skulle man logiskt kunna klura på huruvida man skulle ta med sig oljetanken medelst bränsle från ett oljeldat hus man säljer.
Jag bytte hus för ett par år sen, min gård såldes, en villa köptes. Gården jag sålde skickade jag med åtminstone tre årsvedslager. Villan jag köpte hade kvar 2 m3 vedlager vid köp i Dec. Det var lagom kul när elräkningarna började dimpa ner då patronen stått på merparten av vintern.
På detta hade säljaren av min inköpta villa lämnat gasolflaska till gasspisen. Inget varken bra eller dåligt med det tänkte jag utan en självklar grej ända tills jag skulle laga mat på den. Tom.
Nu bryr jag mig inte, jag kunde jäklats ang dessa saker men valde att bara skaka på huvudet åt denna småsinta grisighet som blir allt vanligare, mitt samvete är rent och jag kan gå rak i ryggen och se folk i ögonen.
Jag tänker, mår folk inte illa av sig själva? Å ena sidan sitter man och ojar sig över elitens rofferi och mygel, sen sitter man och beter sig exakt likadant. Inte minst i husaffärer är det mycket sånt här sitta vid köksbordet och smida planer på vad man ska tjäna ännu mer pengar på. "Vi tar med oss våran nya stege och lämnar den gamla ruttna i trä, hehehe."
Folk gör ju parodi på sig själva.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.