Jag vill placera stereo, DVD, video, boxer box, dator o lite andra burkar i en garderob i ett närliggande rum till vardagsrummet. Dessa vill jag kunna styra med hjälp av en IR mottagare (litet IR öga) som sedan vidarebefodrar IR signalen till de olika burkarna i garderoben. Finns det något sådant system? :-/

Jag vet att det finns en del trådlösa system, men jag tyckeratt de fungerar dåligt. Jag har dessutom sätt att Elko har någon lösning, men jag hittar inte tillräckligt med info för att lista ut om den täcker mina behov.
http://www.elko.se/elko_sve/userhtml/docs/SVE/Bruksanv3387_2.pdf

Det hade varit kanon att slippa alla apparater synliga.
 
Är enkelt att bygga själv med IR-mottagare, tunn 3-ledarkabel (Vcc,GND,Vout) samt en IR-diod (ev en enkel spänningsföljare för att driva sändardiod).
 
Är enkelt att bygga
I så fall skulle jag vara tacksam om det fanns en ritning till detta. Har inte byggt något liknande förut så jag vet inte var jag ska börja.

 
Detta verkar vara vad jag letar efter - någon som vet om det finns svensk återförsäljare eller likanden produkter i Sverige?
 
Det du behöver är en IR-förstärkare. Man sätter mottagaren i det rummet som du har fjärrkontrollen på lämpligt ställe och sändaren i garderoben ihop med alla burkar du vill styra. 249 spänn på nedanstående site.
http://www.netonnet.se/section.asp?sid=1002523&did=0
/CC
 
Ja, det är ett alternativ - fast helst skulle jag vilja ha en trådbunden. De flesta IR-förstärkare är trådlösa.
 
Har samma funderingar. Tycker att nedanstående verkar vara en bra lösning. Man kan dessutom koppla den via ett vanligt nätverk (med adapter).

http://www.smarthome.com/8225.html

 
Några nya uppslag?
 
Triax har en smidig lösning, kan byggas ut med flera sändare och mottagare, går via antennkaeln (eller en sep koax om du vill...), har själv en sen några år.
 
Triax har en smidig lösning, kan byggas ut med flera sändare och mottagare, går via antennkaeln (eller en sep koax om du vill...), har själv en sen några år.
Jag kollade faktiskt upp dessa, men återförsäljaren kunde ge så lite info att jag inte förstod exakt hur de fungerade.

Dock beställde jag en sådan här [url]http://www.letsautomate.com/10230.cfm?CFID=258526&CFTOKEN=24fa3ca-16ec5f07-2 5ab-482a-83b9-57539c448f8c[/url]

för ett par dagar sedan - får se hur den fungerar
 
Hej,
Kommer ihåg att vi pratade om trådbunden IR för ungefär ett år sen. Gick det bra? Nu har jag köpt ny vägg-TV och ska köpa en lösning och vet inte om jag ska köra med eller utan sladd.

Har du lite foton på din lösning med inbyggd sterro mm vore det kul att se också.

/Elias
 
Jag köpte en IR-link över koaxialkabel hos Kjell & Company, kapade sladden till ir-mottagaren och kopplade in den på 3 "lediga" utgångar på scartkabeln.
Billigt och fungerar perfekt!!
 
Jag köpte lösningen från Lets automate. Den fungerar bra. Det ända som sticker fram är en lite IR mottagre brevid TV:n. Resten är i ett skåp i ett annat rum. Nu letar jag bara efter ett bra sätt att styra datorn via en fjärrkontroll.

Har inga bilder idag på hur det ser, men egentligen är det inte mycket att titta på. All utrustning står i ett skåp i ett annat rum. Det är ett hål i väggen så att ett par sladdar o IR mottagren kommer fram till TV:n. Alla högtalarkablar o ADSL kabeln går också till detta skåp.
 
nissemannen skrev:
Jag köpte en IR-link över koaxialkabel hos Kjell & Company, kapade sladden till ir-mottagaren och kopplade in den på 3 "lediga" utgångar på scartkabeln.
Billigt och fungerar perfekt!!
Köpte också på kjell.com

Klock rent, det där andra med trådlöst funkar inte, bara skit...

PS. köpte en trådlös Philips, den fungerade ca 6meter i luften, stängde man trä dörren så försvann bilden. #"¤% grejor, billig , NÄ ca 1000 kr.... DS
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.