Hej!
har problem med värmen i bastun. det började med att bastun var på länge ca 4 timmar sen då vi gick in i bastun märkte vi att agreggatet va bara ljummet. Vi har en av/på panel utanför bastun. en säkring hade farit i den + en propp i elskåpet.. nu har vi bytt alla 3 proppar + säkringen, men vi får bara ca 50 grader i bastun, då vi slänger på kommer bara lätte liten värme. vad kan felet bero på? våran bastu kamin börjar bli till åldern, men kan något annat fel inverka?
 
Det är säkert 2 eller 3 elslyngor i aggregatet, gissar att en av dessa har brunnit.

MVH
Sakke
 
Kolla att det inte är en propp till som löst ut. ibland är det inte så lätt att se. Går ett element så tappar du 1/3 del av effekten, går en säkring så försvinner 2/3 delar.

Kolla också om det finns huvudsäkringar för centralen som kan ha gått. Om det är samma central som resten av huset har sina proppar, så borde det ha märkts om en huvudsäkring går. Men om det är en central som huvudsakligen försörjer bastun så kan en huvusdsäkring vara trasig utan att speciellt mycket slutar fungera.
 
drsakke skrev:
det är säkert 2 eller 3 elslyngor i aggregatet, gissar att en av dessa har brunnit.

Mvh
sakke
hej igen

har tömt kaminen nu på stenar och det finns 3 slingor.
Slingan i mitten värmer ej.
Har bytt säkringen + 3 proppar igen för säkerhets skull.
Betyder det här ett nytt aggregat?
Tack för svaren på förhand.
 
Har tömt kaminen nu på stenar och det finns 3 slingor.
Slingan i mitten värmer ej.
Har bytt säkringen + 3 proppar igen för säkerhets skull.
Betyder det här ett nytt aggregat?
Tack för svaren på förhand.
 
Nej, du kan byta bara slingan, ta reda på vad det kostar. Om bytet är dyrt kan det ju vara lika bra att byta hela aggregatet om den är lite gammal och specielt om man önskar att upgradera

mvh
Sakke
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.