Hur får man tag i så billig massaved som möjligt?
Om man är villig o fälla träd själv samt sköta frakten, vad är ett bra pris då?
Berätta hur ni gör o vad ni betalar!

Mvh Christer
 
Att gallra 2:a gången i planterad skog kan ibland bli en onödig kostnad-förlust för skogsägare. Det brukar vara svårt få täckning för kostnaderna, skadorna på de träd som ska sparas blir stora etc. Då har borttagna träd nått "massavedsstorlek", och duger att elda med. Om du erbjuder dig att hjälpa en skogsägare med detta, och bevisar att du klarar detta, dvs inte fäller fel träd  >:( , kan du nog få ved i massor att elda med, som tack för hjälpen, särskilt om du själv transporterar bort den.

Men förmodligen, långt innan du kommit så långt, ser du att det är enklare för dig att ge din vän skogsägaren lite pengar under bordet, för att i stället få ta de största och bästa träden han har, för det blir så mycket mindre arbete för dig  ;D
 
Det billigaste du kan få tag på är att köpa skräphögen när en markägare gör en slutavverkning. De brukar få typ 80 kr per fastkubikmeter för blandat ek, al, övrigt löv och alltför rutten ved. Då ligger den redan i en hög vid bilväg! Om du inte får kontakt med någon markägare kan du ju alltid kontakta ett större sågverk som brukar köpa in rotposter.
 
Man brukar få ta gratis från bönder i åker kanter
 
BobLewis skrev:
Hur får man tag i så billig massaved som möjligt?

Mvh Christer
Vart bor du?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.