Försökte förra året byte 35W GU10 till LED lampor till min fasadbelysning men blev grymt besviken på färgtemperatur som LED lamporna gav. Antingen så blev dett kritvitt ljus eller med annan så blev det gul-grönt ljus jämfört med dom jag har idag. Finns det idag LED lampor som motsvarar de Halogen som jag har idag avseende?

Så till min fråga: Har någon bytt från Halogen 35W GU10 (mycket vackert och behagligt ljus) till LED och blivit nöjd med färgtemperaturen?? I så fall, vilken beteckning har dessa som motsvarar 35w halogen?
Förslag tas tacksamt emot
Tackar på förhand
 
Vad räknar du med för återbetalningstid?
 
har väl egentligen inte tänkt så mycket på det viset, utan mer att byta ut till LED med "rätt ljus" Skulle jag hitta rätt produkt så är det 13 st 35W Halogen lampor som jag tänker byta. Skulle man hitta några med bra pris så skulle det sitta fint.
 
Jag är nöjd med Philips myVision inomhus,
 
Läs på lite om färgtemperatur.
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_temperature#Lighting

Ta reda på vad du har idag, utan att veta och bara uppskatta är väl i stort sett som lotteri..
Färgtemperaturen anges som "K" tex "3500K" eller om det bara anges varmvit/kallvit.

Kallvit är iallalfall "väldigt" vitt och varmvit mer gult.

Jag är inte så insatt i just såna här lampor tyvärr
 
Precis,det är ett lotteri, dom jag försökte byta till förra året, låg på 2700K och det kan man ju tro det ska ge ett "varmt" ljus men så var det inte. Ryktesvägen har jag hört att tillverkarna har utvecklat LED lamporna i år och det skulle ha kommit ut nya lampor som mer liknar halogenljuset.
 
Mattias_Jo1 skrev:
Köpte Ikeas 3,4 w lyser lika starkt som 35 w kanon.
I så fall är de betydligt mer smalstråliga än de 35W glödljus du bytte ut. Varmvita LED ger ca 3-4 ggr mer ljusflöde per watt än glödljus (halogen).
 
Jag hade ett tag 35W som lyste nedåt och 3,4 W som lyst uppåt. Såg ingen större skillnad på dem. Tog även kort skall kolla om jag har kvar dem.
 
Det behövs inte så mkt ljus för att lysa upp en fasad, jag har själv köpt lampor med 35W halogen men kommer direkt använda LED istället, jag tror jag köpte dom på Jula, har dock ej testat ännu, finns även på Biltema vet jag bl.a.
Jag räknade med att man skulle tjäna nån tusenlapp per år minst om man har skymningsrelä.
 
Nyfniken skrev:
Vad räknar du med för återbetalningstid?
Att byte från Halogen till LED (utomhus) har ju extremt kort återbetalningstid. Så att ens fundera på att behålla Halogen är ekonomiskt förkastligt.
 
Hej! Jag köpte några varmvita spotlights på Hem och Villa mässan. Färgtemperaturen på dem är 2800K och dem har ett Ra-värde på 80. Bytte ut mina gamla 35w halogen mot dessa och jag är nöjd med ljusfärgen. Tillverkaren hette Viribright, är dock osäker på om dem går att köpa i butik.
 
Här är lamporna jag ska använda:
lampanordlux.jpg

Om någon vill köpa 10st 35W halogen GU10 till höger i bild ovan så hör av Er.

Här är lamporna jag kommer köra med istället:
lampagu10.jpg

Återkommer med resultatet senare..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.