Så..nu börjar vi:)

Scenario:
Möjlighet att köpa en tomt med befintligt hus på.
-Egen brunn finns
-El abb till den fastigheten finns som flyttas över till nya huset
- Eget avlopp(3kammarbrunn) finnes
- Väg till fastigheten finnes redan

Vad mer kommer att tillkomma i kostnad för tomten i sig för ett ev nybygge där? Huset på plats kommer ej att flyttas/rivas förrän det andra är uppbyggt och klart, vilket leder till att det då blir det nya huset som använder VA samt elen som finns.

-Behöver vi betala ansl. till elnätet då befintligt abb bara flyttas från ett hus på tomten till ett annat?
-Behöver vi betala någon VA avgift då det är eget vatten och avlopp?Måste vi ansluta till kommunalt?
-Behöver vi betala avgift för väg då det är grannens privata väg som är tillbyggd upp till detta hus redan?(självklart delar vi på underhåll med mera men rent generellt)
 
Ingen som vet något?
 
För elen så beror det nog på hur ni tänkt koppla in det nya huset. Ska det till exempel vara två elmätare, ska elmätaren i gamla huset flyttas till nya eller ska elmätaren i gamla huset även fungera för det nya huset?

Ni behöver inte betala någon anslutningsavgift för VA såvida inte kommunen har planer för att ansluta fastigheten till VA-nätet. Kolla med kommunen.

Ni behöver inte betala någon vägavgift. Om det inte finns någon samfällighetsförening för vägen bör ni fundera på att bilda en sådan.
 
Tack tack :)

Gamal elabbonemanget flyttas till det nya huset eftersom gamla kåken rivs då nya är klart.

Kommunen har pratat om anslutning för en del tomter en bit därifrån men där finns inga fastigheter redan med komplett egen avloppsbrunn. Det jag funderar på är om de kan "tvinga" oss att ansluta då fastigheten idag är godkänd med den brunn som finns?Att vi byter hus på samma fastighet bör ju int ebetyda att vi helt plötsligt måste ansluta oss....eller? OM vi hade byggt ut nuvarande hus hade det ju inte behövts så vad är skillnaden egentligen?

Vägen sköts i nuläget av bonden som har skog bakom tomten vi söker oss till.Vi kan nog gå ihop med honom på något sätt och lösa det :)
 
Kosra bara flytten av abb, ett par tusenlappar normalt. De kan dock tvinga er till att ansluta er till avloppet om kommunen drar fram det. Även om er 3-kammarbrunn är helt ny kan de kräva det, tom med hot om vite om ni inte lyder....
Vatten kan de nog inte kräva anslutning av....
Sen tillkommer ju lagfartskostnad, bygglov, utsättning, nybyggnadskarta etc
 
grejjen är den att det finns inte kommunalt VA där i dagsläget och blir nog inget på länge än heller. De tre hus som finns i området har samtliga egna kammare. Därför undrar jag om de kan göra något i det avseendet eller om det blir godkänt med den kammare som är eftersom kommunalt inte finns i närheten ens?VI har ju inget att ansluta till och att kommunen drar fram avlopp dit för vårt hus tvivlar jag starkt på..det är låååååååååååååång väg att dra avloppet för dem i så fall ;-)
 
Kommunen KAN tvinga er alla att ansluta er till det kommunala Avloppsnätet då de så önskar (grundar sig oftas på om det för tätt boende som släpper ut för mycket spill som kan bli hälsofarligt). Dricksvatten kan de troligen inte tvinga er att ansluta, dock måste ni betala anslutningsvagiften för det iallafall. Ring kommunen och fråga hur framtida planer ser ut för ert område i generella termer och speciellt VA.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.