HJÄLP!! ::)

Vi har tjing på en helt OK tomt som emellertid är komplicerad att hitta ett hus till.

Problemet är att det är en hörntomt med smal infart (ca 6 m som ligger i sydväst. Alltså tvingas vi ha entren i söderläge vilket ställer till det en del när man letar hus. Eftersom man kör in på tomten från sydväst hörnet på tomten. Vi vill ju gärna ha en solterass/soldäck och ev. pool i framtiden i söderläge och samtidigt en kvällsterass i västerläge. Helst skall köket alltså vara kopplat till Söderläget så man har morgon och dagssol och vardagsrummet kopplat till västerläget med utgång till kvällssidan från v-rummet eller hall dyligt!!

Än så länge har vi inte hittat något hus som passar in på denna beskrivning.

Har NI några råd eller erfarenheter att dela med..

Skulle VERKLIGEN uppskatta lite tips och råd här!! Typ husmodeller eller hustillverkare!!

:surprised: :p
 
Hej

Du kanske ska vända dig till någon hustillverkare? De har säkert tips på hur man löser detta. Välj en hustillverkare som kan rita om husen efter hur ni vill ha det, t ex Trivselhus. Att välja färdiga "pakethus" som Älvsbyhus kanske inte är någor för er, eftersom man inte kan ändra exteriören hur som helst.
 
Tycker själv A-hus har fina hus. Hittade detta när jag snabbt kikade in på deras hemsida. De har ju gjort terass på samma sida som entrén. Men grov entrén kanske hamnar tokigt? Jättefint hus iaf. A-hus "Vinga" har också terass i sydväst.

Ska ju själv bygga med Smålansvillan och deras Kalmar kan man ju också ha terass i söder och runt hela gaveln om man vill... Ett fint hus till ett ok pris!
 
  • lummelunda_plan.gif
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tjena!

Vi har också en tomt med entré i söderläge och ville inte ha entrén genom uteplatsen. Vi hittade inget vi gillade och ritade till sist ett eget hus. www.frejmus.se

Ett som ifs låg högt på listan rätt länge var Villa Design från Sävsjö Trähus

 
Hej,

Vi var i precis samma sits som er. Länge stod Götenhus modell Tingsholm högt upp på listan men det slutade med att vi ritade ett eget hus tillsammans med Trivselhus arkitekt. Visade sig inte bli dyrare än ett typhus.

 
Vi kommer också att ha infart till tomten från sydväst, vi har valt att lägga huset med kortsidan mot bilplatserna/infarten, så att ljuset faller in snett mot huset under en stor del av dagen. Sedan kommer vi att ha ett plank och en liten friggebod mellan bilar och trädgård. Men precis som alla andra tomter, har vår personlighet, det är svårt att föreslå något utan att ens veta måtten på er tomt! Vi bygger villa västervik och vi kommer att ha våra fina fönster åt nordost!!
mvh fiddeli
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.