Har börjat kika på att köpa trådlöst hemlarm till villan.

Är det olika standard här och i tex USA?

Tänkte om man kunde hitta något billigt på ebay? Ska bara kopplas till gsm eller bredband eller ip_ telefonin och meddela mig/sambon vid brand eller inbrott.
Inga jätte krav på säkerhet mot kapade trådar och störsändare, vill man så kommer man väl förbi det mesta...
 
Tänk på att om du har trådlösa sensorer så måste de gå på frekvensband som är godkända för larm i Sverige. 433MHz och 868MHz används i Sverige.
 
En del larmtillverkare delar dessutom in marknaden i zoner, så bara för att en svensk pryl och en brittisk pratar på samma frekvens så kan de vara kodade så att de vägrar prata med varandra.
 
Det gäller även USA - Sverige. DSC 433 USA funkar inte med DSC 433 Nordisk tex
 
Ingen som vet? Kanske får köpa och testa vid löning
 
Håller också på att sondera larmdjungeln just nu.
Och visst är man lite sugen på ett sånt där noname/kina larm för drygt 1000 spänn, men tveksam om det är nått att ha? Eller har de kända tillverkarna så stort prispåslag?

Funderar på att beställa från staterna då det är så sjukt mycket billigare än här hemma. UK ser också ut att ha något sånär bra priser men de är närmaste ett u-land när det gäller webshops för larm.
 
Man får väl vad man betalar för? De dyra larmen kan ju ha funktioner som partitionering, programmerbara utgångar,möjlighet till flera uppsättningar koder, sabotageskydd, möjlighet till flera larmvägar (GPS, PSTN, IP etc), frekvenshoppande, större antal deckare, klartext i display, talande larm, egna namn på deckare, skalskydd osv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.