Jag håller på med en omfattande renovering av ett garage/förråd. Det börjar dra ihop sig till inköp av elmaterial.

Jag planerar egentligen inget fancy, utan rätt så straight forward. Det mest "speciella" jag önskar är väl trapp/kron, infälld tvåpolig brytare, kombinationsramar...

Jag handlar gärna på nätet. Antar att Elko eller Eljo ligger bäst till.

Några förslag på prisvärda/billiga serier? Någon som gjort en liknande jämförelse?
 
Jag förmodar att du inte bryr dig ett dugg om hur de ser ut. Sen vet jag inte riktigt vad du menar - kronbrytare är väl tvåpolig, om det är så du menar. Men trapp, kron och kombinationsram saknas väl inte i någon serie, så du kan ju välja precis vad som helst.

Till mitt förråd köpte jag nåt på extrapris på Jula av något märke som jag inte minns. Har för mig att allting kostade 20kr/styck. Det dyraste var trefacksramen som inte var på extrapris, den gick väl på en 40 spänn. Hur som helst, allting gick bra att koppla in, lamporna tänds och släcks när jag flippar på knapparna och så långt är jag nöjd.
 
Hur är känslan i uttagen? Jag kan bli rätt trött på en del "tillfälliga" noname-uttag på grund av att det brukar vara en brottningsmatch att få in kontakten.

Ang trapp/kron grejen så var jag otydlig. Jag skall ha trapp/kron på ett ställe samt en brytare för att "stänga av" ett vägguttag som är dolt (för kompressor i ljuddämpad låda).
 
Det jag hittills sett som hyfsat matchar mina krav pris/prestandamässigt är Eljo Trend. Synpunkter på dessa? Var handla billigast? Elbutik.se?
 
Jag skulle nog satsat på Exxact istället, samma prisnivå som trend men mycket modernare (trots namnet... Det som var trendigt förr är kanske inte det idag)

Sent from my LT22i using Byggahus
 
  • Gilla
Patrik_Hed
  • Laddar…
Håller med MMR. Annars är väl Trend och Elko RS alternativet. Jag tycker Elko RS har en bättre känsla en Trend.
 
O
Elko eller eljo känns mer som en smaksak, beror på vilken design du gillar...elbutik.se brukar vara billiga. Så om du har några åsikter vilka som är snyggast så är det bara å jämföra priserna å se vilka som är billigast, Eljo eller elko.
Jag tycker att Eljos prylar är snyggare, men det finns andra som tycker tvärtom... men båda är jag helt övertygad om är lika bra.
 
  • Gilla
Patrik_Hed
  • Laddar…
Varför inte Jussi..
 
Tack för rådet. Exxact känns som en vinnare.
Ang. Jussi, ja varför inte? Vet inget om dessa, eller hur de ligger i pris i jämförelse med t. ex Eljo exxact. Bra grejer?
 
Jussi är ABB och i samma klass som Eljo/Elko....
 
Ok.
Jag tror att jag har fattat beslut om att köpa Eljo exxact via elbutik.se - tack för hjälpen!

En snabb fråga: på en kronbrytare, är det att anse som standard att man kan trappkoppla ena vippan? Jag vill i en apparat ha dels styra en trappkopplad allmänbelysning och dels styra en arbetsbelysning.

Jag beställer, men elektrikersvärfar kopplar.
 
En dubbeltrapp ska du ha.
 
Ok, tack.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.