Vi ska ha uplights i takbjälkarna i badrummet och behöver smala lysrörsarmaturer som är minst IP44(eller mer?). De kommer sitta som närmast en halvmeter ovanför duschen så stänk kan ju förkomma.

De ska helst vara under 45 mm i bredd men litet bredare funkar också eftersom det går att karva litet till i urtaget i bjälkarna.

Vi har testat med dessa för att känna av ljusmängden http://www.jula.se/lysrorsarmatur-36-w-424033 men de är bara IP20 och eftersom de kommer sitta en halvmeter ovanför dusch så räcker inte det. Annars var de strålande.

Men, vi kan inte hitta liknade smala som är ordentligt täta. Hest vill vi ha T5-rör men det är inget krav så länge elektroniken är tyst. Vi har en av dessa till boden http://www.jula.se/d-markt-lysrorsarmatur-2x18-w-ip65-424057 och den brummar så man vill kasta sig på lien efter fem minuter...

Kan någon peka i rätt riktning? Jag har inga problem att köpa utomlands så länge de är godkända.

Mvh

/Ola
 
Jag ser gärna en bild på det där.
 
Det kanske finns någon lågbyggande led-strip som funkar?
En sån kanske inte ens behöver fällas ned/in.

I övrigt så behövs inget extra högt ip krav på den där höjden... Har för mig att det duger med ip21 till det som är över 2,2m från golv....
 
Infällningen är inget problem i sig. Den bärande takbjälken är 45 mm bred och resten av bredden är fejk så den är ihålig/u-formad med en 45 mm bred skåra som är c:a 70 mm djup.

Ska läsa på mer om IP-klassningen då men ovan dusch känns det som att IP20 aldrig kan räcka.
 
Verkar som att du har rätt med IP21 av vad jag kan läsa mig till. Det diskvalificerar de armaturer jag tittat på eftersom de bara är IP20, t.ex. denna http://www.clasohlson.com/se/Lysr%C3%B6rsarmatur/Pr328557000 som ju annars var klockren i storlek och dessutom seriekopplingsbar.

Så åter till frågan egentligen. Känner någon till en slimmad armatur som passar? Smal och minst IP21.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.