Jag harnyligen flyttat till ett nytt radhus. Vi har lagt igen en stor rabatt framför en häck och sått gräs istället. Vi vill nu lägga avskiljare mellan gräsmattan och häcken. Första tanken var att ha en liten stormur men är trött tumlade stenblock. Vi funderar nu på att lägga stenbumlingar i storlek 10 cm i omkrets som en liten, liten mur.

Skulle detta bli bra? Har någon annan gjort en snygg avskiljare mellan gräsmatta och häck. Häcken består av tujior mot grannen.
 
Varför behövs en avskiljare? Gräsmatta bredvid häck löser sig själv såtillvida att mattan slutar växa där skuggan från häcken blir för stark. Faktiskt så är det lättare att köra gräsklippare också utan stenar eller annan kant. Om du vill ha något mellan gräsmatta och häck så går det att ha någon marktäckande växt som tål skugga och torka, t.ex. vinca eller murgröna.
 
Visst kan det bli snyggt, men risken är ju stor att det bilr en hel del ogräs där. Just tuja kväver ju nämligen gräset, men vissa ogräs är lite tåligare. Alternativt att "bumlingarna" grävs ner till större delen.
 
I vår trädgård är planen att lägga platta stenar längs med häcken och detta för att det blir enkelt att klippa räset, man kör en hjulparet på stenen och vips så behövs ingen grästrimmer.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.