Hej
Jag ringde IKEA idag för att få tag i några firmor som kan montera deras kök.
Följande firmor var de som IKEA gav mig:
Jag har gjort vissa efterforskningar och hoppas att länkarna stämmer till respektive företag, men reserverar mig att det kan bli fel.

M- Service AB http://m-service.se/
Now - Ingen hemsida, hittar ingen nyttig information på nätet. Ska finnas i Sundbyberg.
ViFixar - http://www.vifixar.se/index.php
Gawron Montage o Bygg- http://www.gmbab.se/index.html
Active Inredning o Montage - http://activeinredning.se/

Jag läser mest negativa recensioner om alla förutom Gawron, men det kan ju vara så att om man är nöjd med sitt köp så trollar man inte nätet med sina positiva känslor...

Någon som har erfarenhet av någon av dessa och vågar sig på en rekommendation?

/Tobis
 
Är det bara att montera kök o du inte vill investera i en skruvdragare o såg så kan ju du ju anlita i princip vem som helst, tror nog att tex dom där "hyr en pensionär" firmorna erbjuder detta.
Handlar det om helentreprenad så är det en helt annan fråga då det kommer kräva snickare, målare, elektriker, VVSare, golvläggare etc.
Välj någon som håller till i närheten så slipper du dyra resekostnader.
 
Visst har jag reflekterat över att göra det själv.
Med barn och jobb vill jag ha det överstökat snabbt och effektivt.
Jag har inget emot att betala någon som skulle kunna göra det bättre en jag själv, som dessutom är försäkrad och kan ta en smäll som att väggen rasar när köket ska rivas, eller får fixa problem som upptäcks när det blivit levererat.
Vore såklart kul att göra det själv också, men jag är intresserad av att ta in offerter för att se vad det skulle kosta så kan man fnula vidare senare på vad som är värt att göra själv.
Hyra en pensionär: Visst kanske, men jag skulle hellre knyta kontakter med någon som kan vara i drift ett tag, så att man kan anlita dem igen om man blir nöjd.
Resekostnader får jag uppfattningen att man inte kommer undan så enkelt.

Därför är jag ute efter att få andras erfarenheter av de montörer som IKEA själva rekommenderar.
 
"Väggarna rasar"? Exakt vad är det du ska ha gjort? Det låter som att det är ett mycket mer omfattande jobb än att just montera köket. Att montera ett IKEA-kök klara vilken normalhändig person som helst. Det behövs inga firmor som är rekommenderade av IKEA.
 
Existerande kök ska rivas. Det är gediget platsbyggt på 60-talet.
Jag önskar ingen diskussion huruvida vi ska behålla stommarna istället för att bygga nytt, det är något vi redan funderat på.
Köket sitter på en tegelvägg, min oro är säkert obefogad, och det var mest ett exempel på allt som kan gå fel och gör man det själv kanske man gör fel och det blir knepigt att återställa och försäkringar gäller kanske inte när man orsakat skador själv genom okunskap.

När jag skulle ta bort en list i en trapprenovering (som jag f.ö gjorde själv) följde flera cm3 betong med då spikarna satt som gjutna i betongen, krökta till krokar som om de smälts. Om det är likadant i köket, vill jag att någon annan gör det...

Ingen som känner till dessa firmor och vågar sig på ett utlåtande?
 
Kolla med några lokala snickare i näromr....be om flera ref.....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.