Hej,

behöver råd. Vi har precis köpt ett radhus från -86. Har nu bott där i två vekcor och har upptäckt att parkettgolvet sviktar längst ut mot köket och mot hallen - den delan av huset som är mest trafikerat. Det känns som att det är tomt mellan bjälkarna under. Har inte en aning om hur arbetet under ser ut men grunden är platta på mark. Vare sig hallgolv eller köksgolv (bägge max 10 år gamla) sviktar på motsvarande sätt mot tröskeln (där golven "möts") som parkettgolvet i vardagsrummet. Det sviktar inte heller någon annanstans i vardagsrummet förutom just där... Vad göra? Måste det åtgärdas? Har haft besiktiningsman som inte noterat detta...

Tack!
 
Stör det dig så går det att åtgärda naturligtvis. Det absolut värsta som kan hända är att parketten spricker.

Du skriver att grunden är platta på mark men att det är som att det är tomt mellan bjälkarna under? Är det reglat direkt på oisolerad platta alltså? Kanske inte helt otroligt eftersom det är från -86, gissar att man fortfarande körde isolering ovanpå betong istället för tvärtom som man gör nu för tiden.

Åtgärden beror lite på hur det ser ut, men enklast torde vara att flytspackla upp svackan under parketten. Det jobbiga med detta är ju att du då behöver ta upp parketten först. Detta kan i värsta fall dra med sig hela golvet, beroende på vad för sorts parkett det är och hur den är lagd. I bästa fall kan du kanske plocka upp bara de parkettbräder det rör sig om, spackla och sen lägga tillbaka.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.