Vi har påbörjat förhandlingar på totalentrentrepenad på en större utbyggnad och renovering av vårt hus. Och känner att byggaren inte kan komma ner till det önskade priset vi har budgeterat med. Vi ska så småningom skriva ett abs 09 kontrakt men i detta läget har vi bara sagt muntligt att vi gärna vill jobba med honom. Men att anbudet måste ses över. Han har gjort ett stort jobb för att pressa priserna innan vi specar exakt vad som ska ingå, men vi är inte nöjda och vill dra oss ur. Inget är skrivet och inget pris är i detta skede muntligt avtalat. Förutom skammen och att vi tycker det är pinsamt att dra sig ur nu, funderar vi på om vi juridiskt har rätt att tacka nej i detta skede.
Hjälp!
 
Det beros på hur ert muntliga avtal sett ut.
Om ni bara angett att ni kan tänka er att ge honom uppdraget om ni får vissa förtydliganden i det anbud ni fått så är det inte detsamma som att han garanterat har jobbet.
Baserat på det lilla ni presenterat här så anser jag att ni har rätt att låta bli att kontraktera denna entreprenör. Man jhar ju alltid rätt att tacka nej. Det är först när man tackat ja som det kan bli problem. Och det verkar ni inte gjort ännu.
Om ni skulle gå till en tvist så skulle det isåfall bli ert ord mot företagarens. Om inte han kan visa att han fått en beställning (påskrivet konrakt, inspelat samtal där ni godkänt avtalet eller liknande) så säger konsumenttjänstlagen att privatkonsumentens uppfattning av vad som avtalats är det som skall gälla och er uppfattning är ju att inget avtal finns idag.
Om ni inte har kommit överens om annan skall ni inte heller behöva betala honom för den tid han lat ner för att ge er ett pris.
 
lotlin skrev:
Och känner att byggaren inte kan komma ner till det önskade priset vi har budgeterat med. ...
Han har gjort ett stort jobb för att pressa priserna innan vi specar exakt vad som ska ingå, men vi är inte nöjda och vill dra oss ur. Inget är skrivet och inget pris är i detta skede muntligt avtalat.
Nu kanske det inte är någon juridisk aspekt, men vet byggaren vilket pris ni önskar komma ner till? Det är lite svårt att förstå hur långt ni kommit. Med "anbudet måste ses över" låter det som det finns en offert från byggaren. Men sedan står det att han "gjort ett stort jobb för att pressa priserna innan vi specar exakt vad som ska ingå".
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.