Vi har haft enromt mycket strul med husfirman och ska nu ha en besiktning av kvarstående fel. Husfirman har föreslagit Tomas Eriksson från Coordia Consult men har sagt att vi får tycka till om detta. Nån som känner till företaget eller denna besiktningsman?

Kan tillägga att vi har väldigt fult kaklat och det var därför husfirman hade hittat honom. för att han tydligen skulle vara "expert" på keramik.
 
Redigerat:
Nog finns det väl lite mer tekniska invändningar än att kaklet är "fult"? Försök gå på något mätbart - fogsprång, öppna porer och sprickor till exempel. Vad som sägs om fogsprång och sådant i föreskrifterna vet inte jag men det kan du säkert googla fram. Sen är det väl bara att låta besiktningsmannen mäta med sin tumstock - det skall han nog klara av och även om han råkar vara lite bundis med din byggare så är det svårt att snacka bort något som är mätbart.

Googla också på konsultens namn.
 
Jo visst är det mer än fult, det är porer, väldigt ojämna fogar, plattor som tandar etc etc.
Han står på byggkeramikrådets lista över besitkningsmän iallafall.
 
  • Gilla
Locke
  • Laddar…
steppen7 skrev:
Han står på byggkeramikrådets lista över besitkningsmän iallafall.
Kan vi få en uppdatering? Är du nöjd?
 
Vi är mycket nöjda. Han var noggrann och dömde till vår fördel på samtliga punkter (tror det var 56st) utom två där han satten ett U (=utredes) då det var oklart vad som beställts/vad reglerna säger.

Däremot har husfirman i efterhand valt att betrakta vissa punkter som fel i protokollet! Det var dem som ville ha en oberoende besiktningsman och sa att "båda parter får rätta sig efter hans beslut, även om det är till er nackdel". Vi accepterade detta, men nu när vi fick rätt så väljer dom att skita i det här. Skurkar är vad dom är....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.