Ska bygga hus till våren (förhoppningsvis) och funderar på om man sparar in något på att bygga en pool samtidigt jämfört med att göra det separat om några år.

Om man säger att pool-kitet kostar 100k och arbetet 100k, hur mycket tror ni man sparar på att göra det samtidigt som huset byggs? Så man kan utnyttja samma grävare, vvs:are, elektriker osv?

Försöker motivera mig själv till att det är en fördel att bygga direkt :)
 
Inga större summor att spara.
Största skillnaden ligger nog i att du slipper köra sönder tomten med en grävare senare samt att om du lagt en massa pengar på ytan för poolområdet, kanske 100m2 så är det ju bortkastade pengar.
 
Kul att använda ord som "spara" och "bygga" och "pool" i samma mening.....;)
 
  • Gilla
DoubleZed
  • Laddar…
Lite pengar finns dock att spara i mina ögon även om det är svårt att sia om exakt hur mkt. Fördelarna blir främst att du kan slippa en del småavgifter såsom färre transporter för grävaren. Du kan kanske komma ifrån framkörningsavgifter. I vissa fall kan det finnas jobb som störs av torktider eller liknande som vid ännu mer jobb kan planeras bättre för att minimera debiterad tid som ej är effektivt arbete.

Sen ska vi inte förakta möjligheten att ev pressa pris/förhandla med hantverkaren då du blir en än större kund.

Däremot om du väntar länge nog (5 år som värdeår) med byggandet kan ju en del jobb bli aktuellt för ROT avdrag förutsatt att det finns kvar.
 
Pool är väl aldrig berättigat till ROT ?!
 
largab skrev:
Pool är väl aldrig berättigat till ROT ?!
Inomhus är ROT berättigat men inte utomhus
 
Helt rätt. Men däremot så gör man ju oftast en del jobb runtomkring såsom altan/uteplats och detta kan vara berättigat avdrag. Ganska sällan man bara vill ha pool i trädgården
 
Skatteverket skriver:

"POOL
Arbete på utomhuspool ger inte rätt till skattereduktion. Detta gäller även om poolen byggs in i befintlig altan som hör till huset."

Det ger helt klart utrymme för ROT i samband med att man anlägger en Pool.
Det enda som definitivt inte ingår är själva monteringen av poolen men det är en väldigt liten kostnad i det hela.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.