Jag håller på att måla en terassdörr. Mellan dörrkarmen och putsen är det en glipa, bitvis på upp till ca5mm. När jag skrapade satt det silikon där, den satt dock dåligt fast och var knappast tät. Vad ska jag täta med för att hålla vatten ute? Jag har lite av Cascos övermålningsbara Aquaseal för badrum kvar. Funderar på den och sedan en kvartsstav

ImageUploadedByByggahus.se1345022371.603509.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Nej ingen Aquaseal, utan du bör använda en uv-beständig högelastisk MS-polymerbyggfog för utomhusbruk. För att den skall sitta kvar måste du först prima pga den rena putsytan. Kan även vara bra att peta in bottningslist längst in då fogen endast skall vara mellan två fasta ytor. Här är exempel på lämpliga produkter.
http://tds.bostik.se/BostikTDS/SE/P0461_SE_TDS.pdf
http://media.schoenox.net/casco/docs...pdf?1344711929
http://www.tremco-illbruck.se/celumd...S-SE_21712.pdf
http://www.danalim.se/fileadmin/edit...ion/se/522.pdf
 
Kalla mig konservativ men jag skulle aldrig använda några av dem produkterna på mitt hus. Hur har det sett ut innan? Gör likadant.
Min gissning är att det var putsat ut på träet och drevat innanför.
 
Det går inte att putsa mot träet då det kommer spricka direkt pga träets fuktrörelser så det måste vara en mjukfog där. Vill man köra på gammalt vis får man ta och peta in tjärdrev i hålet och sedan sätta en täcklist i dörrkarmen.
 
Det var ju faktiskt så att man förr tom lämnade en mm mellan puts och trä just för att inte riskera att putsen bröts loss. Tätade alltså med drev och sedan putsade ut på träet men sedan drog med en tunn slev parallellt med karmen för att få en spalt.
Så man måste inte ha mjukfog och lister.
 
Helt rätt, man behöver absolut inga speciella fogmassor etc, och det går utmärkt att putsa mot karmens framsida, vår gamla altandörr är utförd så utan minsta spricka, och muraren gjorde exakt likadant vid nya dörren dessutom.

Googla puts, karm etc för att se hur det ska utföras.

/A
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.