Tänkte köpa lite Biltema saker, dels för att dom är billiga och dels för att dom faktiskt många gångar gör jobbet lika bra, men billigare.

Det jag tänkt är att jag har riktigt dåligt luftcirkulation i källaren, och vill förbättre det inte bara billigt i inköp, men i TCO, men behöver lite feedback från andra om vad dom anser om bygget.

Har tänkt bygga rörsystem med dom rektangulärarören som finns här, och ha 4 öppningar, ( 1 i varje rum ) http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Ventilation/Ventilation-ovrigt/Ventilation-rektangular-873801/

Koppla det hela till den stora fläkten här http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Ventilation/Flaktar/Ventilationsflakt-46344/

Och låta den blåsa ut genom fasaden via en sådan länk
http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/V...ler/Ventilationsgaller-med-stormskydd-873827/

Låter hellre den stora fläkten gå på låga hastigheten konstant end att sätta en luftavfuktare, som ändå kostar långt mycket mer.

Vad tycker ni om planerna ?

//Erik
 
Rören kan du köpa på Biltema, men inte fläkten. Jag skulle inte lita på låg ljudnivå, när det gäller en så billig fläkt. Nu är ljudnivån kanske inte något prroblem, om den skall sitta i källaren, men spar kvittot och testa den, innan du monterar den permanent.
 
Skulle vara intressant med en fläktkurva, dvs, vad händer med flödet när det blir motstånd från kanaler, ventiler och galler?

Sätt alltid ljuddämpare vid fläktar till bostäder, minst mellan fläkten och rummet men helst även på utloppet så du slipper att lyssna på den när du ligger och softar på gräsmattan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.