Vi har för någon månad sen fått jordmassor till det som ska bli en trädgård. Nu jäklar växer det... Det ser ut som ett överdimitionerat potatisland med ogräs. Till saken hör att svägerskan med familj fick sin jord samtidigt och där växer inte något ogräs alls knappt. Inget gräs är sått på någon av tomterna än. Hur kan det bli så olika? Nu till den makalösa manicken, måste man ligga på alla fyra och plocka allt detta eller finns det några mirakelkurer? Fånig fråga kanske men det finns ju allt möjligt så varför skulle inte det fungera. Maskiner eller medel?
 
Var glad att det växer, tyder ju på växtkraft i jorden.
Träda funkar, fräs med jordfräs så fort det blir grönt, utan blad så växer inget (kanske svamp klarar sig utan något ovan jord.)

Så gräs och börja klippa så tar gräset överhand då mycket ogräs inte tål klippning.
Protte
 
M
Jordfräsar kan vara lite luriga då de fördelar rötterna och vips har man mångdubbelt mer med ogräs.

Medel finns tex Roundup.

Men rent generellt så brukar det funka att så gräs och sedan klippa gräsmattan som vanligt. Mycket ogräs klarar inte av en sådan behandling. Har man sedan fortfarande problem så finns Stroller kombi + som tar hand om det mesta (göder gräsmattan men dödar ogräs).
 
När vi skulle så gräs så växte det som f-n, såg ut som en djungel nästan :) Om jag inte kommer ihåg fel så körde vi med jordfräs innan och sen på med matjord och sen sådde vi. Det kom och kommer fortfarande ogräs, men det känns som att det minskar när man klipper gräset. Vi plockade inte någonting alls.
 
Grönt som grönt.
TS ta och lugna dig lite, Rom byggdes inte på en dag.

Protte.
 
Gräsklippare som sagt.

Har en stor yta bakom ladugården där det endast växte sly, meterhöga nässlor och tistlar när vi köpte stället. Började klippa och nu är det en gräsmatta. Inte en golfgreen, men helt ok.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.