Funderar på att köpa hus med enbart direktverkande el som uppvärmning. På info bladet står det att driftkostnaden på elen (inkl hushålls elen) är 14500:- om året... :surprised: Kan detta vara möjligt? Det har bott en gammal tant där före, som säkert bara duschade en gång i veckan. Men kan det vara så bra isolerat att det går att få ner priset så mycket? Nu är priset (14500:- ) från fjolårets beräkningar så det blir väl ökning ändå. Men kan det verkligen stämma ???
 
Nej. Om hon inte haft ett utpressaravtal med elverket eller om huset är OTROLIGT litet eller om tanten tillåtit sig temperaturer på uppåt 14 grader på vintern.
 
Vad kan det kosta på ett år med enbart direktverkande el. Huset är 1,5 plan på 114kvm betong platta med stomme av lättbetong. Fasad av puts. 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.
 
Jättesvårt att säga när man inte känner till k-värden i väggar, tak, grund och fönster - speciellt när man inte vet var det ligger. Det är liksom lite dyrare uppvärmningskostnad i Kiruna än i Ystad :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.