Hej,
Börjar bli varm i kläderna på avtal med hantverkare nu efter flera projekt. Vi har alltid specificerat material, tid och vitesklausul så det är lätta avdrag. Men, hur tänker ni vad gällande skönhetsmissar? Skulle ni göra avdrag på priset för att takpannor som nylagts är skadade ( ytskador)? Om företaget frångått avtalet på material o använt billigare pannor......hur gör ni då drar ni bara bort material prisskillnad, eller även att det faktiskt inte blev som man tänkt? Dvs avtalsbrottet?


Hur tänker ni?
 
Om det är sagt att "Takpanna ABC från leverantör XYZ ska användas" så är det ett klart avtalsbrott och då kan det bli frågan om avdrag utöver eventuell prisskillnad. Om det däremot bara är specat "rött tvåkupigt tegel liknande grannens" så finns inte mycket att hämta även om det levererade bara kostar 10% av vad grannen gav.

Skadade pannor ska ju givetvis inte monteras men det händer ju faktiskt att dom går sönder efter/under läggning och då bör dom efter ert påpekande bytas ut utan extra kostnad.
 
Pannan var specad med namn o artikelnummer. Skulle estimera att 20 % av de lagda pannorna på taket är skadade, inte trasiga, skadade på ytan - ytskikt avnött typ......
 
Gör om gör rätt! Betala inget förrän rätt tak ligger på kåken.
 
Suck. Mycke tjobbigt att behöva dra i sådant här. Men ja, med tanke på den tid de ttar att lägga om ett tak o såga nya så kanske vi får överväga prisavdrag. Frågan är hur mycket det skall bli då rimligen. materialdiffen är runt 6000SEK. Sen ville vu ju ha pannorna av en anledning........kostnaden att göra om göra rätt borde ju vara 50.000 SEK...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.